DETRUSITOL SR 4 mg Kapsül

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi  Tolterodin’dir. DETRUSITOL SR 4 mg Kapsül, idrara çıkma sıklığını/sıkışmayı azaltan ve sıkışmadan dolayı idrar kaçırma rahatsızlığını tedavi eden bir ilaçtır. İdrar kesesindeki kasları gevşetir. Acil idrara çıkma dürtüsü, sık idrar yapma durumu ve idrar kaçırma gibi belirtiler ile kendini gösteren aşırı aktif idrar kesesi (mesane) rahatsızlığı olan hastaların tedavisinde kullanılır.

DETRUSITOL SR 4 mg Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Acil idrara çıkma dürtüsü, sık idrar yapma durumu ve idrar kaçırma gibi belirtiler ile kendini gösteren aşırı aktif idrar kesesi (mesane) rahatsızlığı olan hastaların tedavisinde kullanılır.
  3. Tedavinin etkisini göstermesi 4 haftayı bulabilir.
  4. Kullandığınız bütün ilaçların listesini yanınızda bulundurunuz ve sizi tedavi eden doktorunuza gösteriniz.
  5. Tedavi edilmemiş veya kontrol altına alınmamış dar açılı göz tansiyonu (dar açılı glokom) hastalığınız, idrar yapamama ve idrar kesesinde (mesanede) aşırı idrar toplanması durumu, çizgili kas zayıflığı (miyastenia gravis)rahatsızlığı, ağır derecedeki ülseratif kolit hastalığı ve toksik megakolon rahatsızlıklarından herhangi birine sahipseniz bu ilacı kullanmayınız.
  6. Eğer idrar kesesi (mesane) ağzında tıkanma, böbrek hastalığı, karaciğer hastalığı, göz (glokom).tansiyonu, kişisel veya aile geçmişinde uzun QT sendromu öyküsü, idrar kesesi (mesane) ağzında tıkanma, mide fıtığı ya da mide veya bağırsaklarda tıkanıklıkla ilgili bozukluk durumlarından herhangi birisi var ise doktorunuzu bilgilendirmeden kullanmayınız.
  7. İlacı alırken  alkol kullanmaktan  kaçınınız. Alkol ilacın yan etkilerini daha da arttırmaktadır.
  8. Kullanımı baş dönmesi, uyku hali, halsizlik ve görmede bulanıklığa sebebiyet verebileceğinden araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
  9. Çocuklarda kullanılmamalıdır.
  10. Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

DETRUSITOL SR 4 mg Kapsül’ün kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacınızın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Yemek öncesi veya yemek sonrası alınabilir.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. DETRUSITOL SR alırken şiddetli karın ağrısı, nefes almada güçlük, ürtiker, yüz, dudaklar, boğaz veya dilde şişlik gibi bir durumda acilen hekiminizi bilgilendiriniz.
  2. DETRUSITOL SR Yan etkileri: Göz kuruluğu, baş ağrısı, sersemlik, ağızda kuruluk, görmede bozukluk, uyuklama, idrar yaparken ağrı, bacaklarda şişkinlik, yorgun hissetme, diyare, hazımsızlık, gaz birikimi, kabızlık, sinüslerde iltihaplanma

İlaç Etken Maddesi: Tolterodin tartarat
İlaç Marka İsmi:  DETRUSITOL SR 4 mg Kapsül
DETRUSITOL SR 4 mg, sırasıyla; Ürogenital Sistem ve Cinsiyet Hormonları, Ürolojikler,  Üriner antispazmodikler ve Tolterodin tartarat şeklinde sınıflandırılmış olup, G04BD07 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz DETRUSITOL SR, PFİZER İLAÇLARI firmasının ürünüdür.

DETRUSITOL SR 4 mg Kapsül İlaç Prospektüsü (kullanım talimatı)


detrusitol-sr-4-mg-kapsul-ilac-prospektusu

DETRUSITOL SR 4 mg Kapsül’ün kısa ürün bilgilendirmesi

DETRUSITOL SR 4 mg Kapsül'ün kısa ürün bilgilendirmesi

DETRUSITOL SR de dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir