DESLORAN Şurup

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  Desloratadin’dir. DESLORAN  Şurup, vücutta doğal bir kimyasal olan histaminin yol açtığı deride kabartı, kızarıklık,  kaşıntı, gözlerde sulanma, burun akıntısı, damakta kaşınma ve  hapşırık gibi alerjik belirtilerin tedavisinde etkili bir antihistaminiktir. Kurdeşene (ürtiker) bağlı kaşıntının giderilmesinde,  deride kabartı ve kızarıklık gibi belirtilerin ortadan kaldırılmasında ve  alerjik rinite ( Saman nezlesi ve ev tozu   akarlarına  karşı alerji gibi) bağlı burunda tıkanıklık, akıntı ve kaşıntı, hapşırık, öksürük, damakta kaşınma,  gözlerde kızarıklık, sulanma ve yaşarma gibi belirtilerin giderilmesinde kullanılır. Kullanımı 6 aylık ve üzeri bebekler ve çocuklar içindir.

DESLORAN  Şurup Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Kurdeşene (ürtiker) bağlı kaşıntının giderilmesinde,  deride kabartı ve kızarıklık gibi belirtilerin ortadan kaldırılmasında ve  alerjik rinite ( Saman nezlesi ve ev tozu   akarlarına  karşı alerji gibi) bağlı burunda tıkanıklık, akıntı ve kaşıntı, hapşırık, öksürük, damakta kaşınma,  gözlerde kızarıklık, sulanma ve yaşarma gibi belirtilerin giderilmesinde kullanılır.
  3. 6 aylıktan küçük bebeklerde kullanmayınız.
  4. Eğer böbrek hastalığınız varsa bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz.
  5. İlaç kullanımına rağmen belirtilerinizde bir iyileşme görülmez, hatta daha da şiddetlenirse acilen doktorunuzla görüşmelisiniz.
  6. Kullanımı nadirende olsa uykuya sebebiyet vereceğinden, araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
  7. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanımı önerilmemektedir. Doktorunuza danışmadan kesinlikle kullanmayınız.

DESLORAN  Şurup’un Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacınızı her kullanımdan önce hafifçe çalkalayınız. Doğru dozda aldığınızdan emin olmak için şurubun kendi ölçüm kaşığı ile alınız. Yemek kaşığı kullanmayınız. Tercihen aç veya tok karnına alınabilir.
  3. Tercihen aç veya tok karnına alınabilir.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Yorgunluk, bitkinlik yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi:  Desloratadin

İlaç Marka İsmi: DESLORAN  Şurup

DESLORAN  Şurup İlaç Prospektüsü


desloran-surup-ilac-prospektusu

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir