DEFRONİ 250 mg suda dağılabilen tablet

DEFRONİ 250 mg için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, DEFRONİ ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, DEFRONİ dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; kullanım şekli;  istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi DEFRONİ 250 mg hakkında bilinmesi gereken hususları kapsar.)

DEFRONİ 250 mg suda dağılabilen tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

DEFRONİ 250 mg suda dağılabilen tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

DEFRONİ 250 mg suda dağılabilen tablet kısa ürün bilgisi

DEFRONİ 250 mg suda dağılabilen tablet kısa ürün bilgisi

Endikasyon bilgisi: Deferasiroks adlı etken maddeyi içinde bulunduran DEFRONİ 250 mg, aşırı demir birikimi görülen hastalıklarda, fazla demirin giderilmesinin sağlanmasında; demir bağlayıcı (şelatör).

10-30 mg/kg günde 1 kere, yemek yemeden yarım saat önce.

DEFRONİ 250 mg, hamilelikte C kategorisindedir, emzirme döneminde hekime danışmadan kullanılmaz.

Etkileşim: Midazolam, Repaglinid, ritonavir, rifampisin, fenitoin, karbamazepin, fenobarbital, ağızdan alının doğum kontrol ilaçları

DEFRONİ 250 mg kontrendikeleri: alerjik reaksiyonlar, ilerlemiş kanser hastalığı, myelodisplastik sendrom ve böbrek hastalığı.

DEFRONİ 250 mg yan etkisi: albüminüri, baş ağrısı, ciltte kaşıntı veya döküntüler, gastrointestinal rahatsızlık, transaminazlarda yükseliş. böbrek tetkiklerinde bozukluk.

DEFRONİ 250 mg suda dağılabilen tablet, sırasıyla; Çeşitli ilaçlar, Diğer Tüm Terapötikler, Demir Chelating Ajanlar ve deferasiroks şeklinde sınıflandırılmış olup, V03AC03 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz DEFRONİ 250 mg, TEVA İLAÇLARI SANAYİ firmasının ürünüdür.
DEFRONİ 250 mg da dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz DEFRONİ’yi nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. DEFRONİ ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir. DEFRONİ’yi size verilen dozlardan daha fazla kullanmanız rahatsızlığınızda daha çabuk bir iyileşme sağlamaz. Ayrıca DEFRONİ’yi bırakmanız gerektiği söylendiği halde ısrarla devam etmeyi uzattığınız takdirde ilacın sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir