DECAVIT PRONATAL Film Kaplı Tablet

Endikasyon Bilgisi :

DECAVIT PRONATAL Film Tablet,  12 Vitamin (Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B6, Vitamin B12, Vitamin C , Vitamin D2, Vitamin E, Nikotinamid, Kalsiyum pantotenat, Biotin, Folik Asit), 4 mineral (kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum), 3 eser element ( Mangan, Bakır, Çinko) içerir. DECAVIT PRONATAL, hamilelik ve emzirme dönemindeki bayanlarda  vitamin, mineral ve eser elementlere gereksinimin artması ve yetersiz alım sonucu oluşan eksikliğin giderilmesi durumlarında kullanılmaktadır. Vitamin, mineral ve eser elementler temel besinlerdir. Vücut tarafından üretilmedikleri için besin yoluyla alınmaları gerekir. Hamile bayanlar ve emziren anneler kendi vücudunun yanı sıra karnındaki bebeğin ve emzirdiği bebeğin beslenebilmesi için vitamin, mineral ve eser elementlere daha fazla ihtiyaç duymaktadır. DECAVIT PRONATAL, hamile bayanlarda ve süt veren annelerde artan vitamin, mineral ve eser element ihtiyacını karşılamak için kullanılır.

 

DECAVIT PRONATAL Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın içeriğindeki maddelere karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. DECAVIT PRONATAL, hamile bayanlarda ve süt veren annelerde vitamin, mineral ve eser elementlere gereksinimin artması ve yetersiz alım sonucu oluşan eksikliğin giderilmesi durumlarında kullanılmaktadır.
  3. Diğer A ve D vitamini ihtiva eden veya başka multivitamin içeren ilaçlarla birlikte kullanmayınız.
  4. İlacı doktorunuzun önerdiği süre ve dozda alınız.
  5. İlacın aşırı dozlarda uzun süre kullanımı halinde hipervitaminoza bağlı yan etkiler görülebilir. Alerjik deri döküntüleri, mukoza ülserasyonları ve nadiren görülebilen sıcaklık hissi, baygınlık hissi gibi yan etkiler ortaya çıkabilir.
  6. Levodopanın etkisini azaltacağı için Parkinson tedavisi gören hastalarda kullanılması önerilmez.
  7. Böbrek yetmezliğiniz varsa; kullanmayınız.
  8. Karaciğer yetmezliği olan hastalar DECAVIT PRONATAL‘ı doktor gözetimi altında kullanmalıdır.
  9. Bazı durumlarda DECAVIT PRONATAL kullanılmamalıdır. Eğer, A ve D vitamini fazlalığınız varsa ya da böbrek işlev bozukluğunuz, demir veya bakır metabolizma bozukluğu, kanınızda veya idrarınızda yüksek seviyede kalsiyum ya da kanınızda fosfat veya magnezyum seviyesi yüksekse, idrar yolu veya böbreklerinizde taş sorununuz varsa; bu ilacı kullanmadan önce doktorunuzu durumunuz hakkında bilgilendiriniz.
  10. •18 yaşın altındaki  hamileler ve süt veren anneler tarafından kullanılabilir.
  11. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktor gözetiminde kullanılabilir.

DECAVIT PRONATAL Film Tablet’in kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Günlük önerilen doz  günde 1 tablettir.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. Kusma, kabızlık veya ishal gibi mide-bağırsak şikayetleri görülebilir. Ancak bu şikayetler tedavinin sonlandırılmasını gerektirmez.

İlaç Etken Maddesi: Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B6, Vitamin B12, Vitamin C , Vitamin D2, Vitamin E, Nikotinamid, Kalsiyum pantotenat, Biotin, Folik Asit, kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum,  Mangan, Bakır, Çinko
İlaç Marka İsmi:  DECAVIT PRONATAL Film Tablet

DECAVIT PRONATAL Film Tablet Kullanma Talimatı


decavit-pronatal-film-tablet-kullanma-talimati

DECAVIT PRONATAL Film Tablet kısa ürün bilgisi


DECAVIT PRONATAL Film Tablet kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir