DAYCOLD HOT Saşe

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Parasetamol (500 mg), Fenilefrin hidroklorür (10 mg), Dekstrometorfan hidrobromür (15 mg) ve Askorbik Asit (C Vitamini 100 mg) ‘ dır. DAYCOLD HOT Saşe, ağrı kesici, ateş düşürücü, üst solunum yollarında tıkanıklık giderici ve öksürük baskılayıcı etkilere sahiptir. Beyindeki ısı düzenleme merkezi üzerine etki ederek ateşi düşürür, ağrıyı keser; burun ve sinüslerde (burun boşluklarında) mukozanın şişkinliğini azaltarak üst solunum yollarını açar; öksürük baskılayıcı etkisiyle de öksürüğün sıklığını ve şiddetini azaltır.  DAYCOLD HOT, soğuk algınlığı, grip, nezle, alerjik nezle, soluk borusu iltihabı, farenjit, sinüzit gibi üst solunum yolu akut enfeksiyonları ile birlikte görülen  geniz akıntısı, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, baş ağrısı, boğaz ağrısı, kas ağrısı, kuru öksürük, üşüme, ateş ve vücut kırıklığının giderilmesinde kullanılmaktadır.

DAYCOLD HOT Saşe Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. DAYCOLD HOT, ağrı kesici, ateş düşürücü, üst solunum yollarında tıkanıklık giderici ve öksürük baskılayıcı etkilere sahiptir.
  3. •3-5 gün içerisinde ağrı veya ateşin azalmaması yada yeni rahatsızlık belirtilerinin ortaya çıkması halinde ilacın kullanımını kesip, bir doktora başvurunuz.
  4. •7  ardışık günden daha uzun süre kullanmayınız.Uzun süreli kullanımdan kaçınılmalıdır.
  5. Diğer parasetamol içeren ağrı kesiciler ve öksürük ilaçları ile birlikte kullanmayınız.
  6. Kronik öksürük, astım veya akut astım atakları olan hastalar  veya aşırı akıntı ve salgının eşlik ettiği öksürük şikayeti olan hastalarda, bu ilacı kullanmadan önce doktora danışılmalıdır.
  7. Eğer şiddetli karaciğer veya böbrek yetmezliğiniz varsa ya da yüksek tansiyon, kalp ve damar hastalığı, yüksek tiroid, böbrek üstü tümörü,  şeker hastalığı (diyabet), göz tansiyonu (glokom), solunum bozukluğu veya kalp ritm bozukluğu için ilaç kullanıyorsanız, astım tedavisi veya depresyon tedavisi görüyorsanız; bu ilacı kullanmayınız.
  8. Karaciğer veya böbrek işlev bozukluğunuz  ya da Gilbert Sendromu adı verilen bir rahatsızlığınız var ise ya da anemi (kansızlık), tıkayıcı damar hastalığı, aşırı derecede prostat bezi büyümesi varsa veya alkol kullanıyorsanız ya da alkol kaynaklı karaciğer hastalığınız varsa ; bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza danışınız.
  9. Kronik öksürük, astım veya akut astım atakları olan hastalar  veya aşırı akıntı ve salgının eşlik ettiği öksürük şikayeti olan hastalarda, bu ilacı kullanmadan önce doktora danışılmalıdır.
  10. • 12 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.
  11. Tedaviniz sırasında alkol almaktan kaçınınız. Alkol veya alkollü içeceklerle birlikte alındığında karaciğerinize ciddi zararlar verebilir.
  12. Kullanımı baş dönmesi ve uyuşukluğa sebep olabileceğinden, araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
  13. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır.

DAYCOLD HOT Saşe’nin Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. Bir paketin tamamını yarım bardak sıcak su içine  boşaltınız ve karıştırarak tozun çözünmesini sağlayınız. İlacınız tamamen eridikten sonra üzerine soğuk su ilavesiyle ılıtıp,  bekletmeden içiniz. Tercihen yemeklerden önce veya sonra kullanılabilir.
  3. 12 yaş üstü çocuklar, yetişkinler ve yaşlılarda günde 4-6 saat ara ile 1 saşe kullanılması önerilmektedir.
  4. Günde 6 saşeden fazla kullanılmamalıdır.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. Baş dönmesi, baş ağrısı, mide bulantısı, kusma, ishal, ara sıra olan uyuşukluk, nöbetler, sinirlilik, asabiyet, zihinsel karışıklık, heyecanlanma görülebilir. Bunlar ilacın hafif yan etkileridir.

 

İlaç Etken Maddesi:   Parasetamol, Fenilefrin hidroklorür, Dekstrometorfan hidrobromür, Askorbik Asit
İlaç Marka İsmi: DAYCOLD HOT Saşe

DAYCOLD HOT Saşe kullanma talimatı


DAYCOLD HOT Saşe İlaç Prospektüsü

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir