DAPLONG 30 mg Film Kaplı Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Dapoksetin‘ dir. DAPLONG 30 mg Film Kaplı Tablet, 18-64 yaş arasındaki erkek bireylerde eşleriyle cinsel ilişkisini etkileyecek düzeyde sık görülen erken boşalma (prematür ejakülasyon) durumunun tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.  Erken boşalma (prematür ejakülasyon), erkek bireyde cinsel ilişki başında yada cinsel ilişkiden kısa süre sonra görülen bir cinsel işlev bozukluğudur. Bu ilaç, cinsel ilişki sırasında erkek bireyin ilişki başlangıcından boşalmasına kadar geçen süreyi uzatarak ve yine erkek bireyin cinsel ilişki sırasında boşalmayı kontrol edebilmesini sağlayarak cinsel ilişkinin kalitesini arttırır. Kısa zamanda oluşan boşalmayı engeller.

 

DAPLONG 30 mg Film Kaplı Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. DAPLONG, 18-64 yaş arasındaki erkek bireylerde eşleriyle cinsel ilişkisini etkileyecek düzeyde sık görülen erken boşalma (prematür ejakülasyon) durumunun tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.
  3. İlacı gereksinim halinde cinsel ilişkiden 1 ila 3 saat önce alınız.
  4. Eğer, erken boşalma (prematür ejakülasyon) teşhisi konulmamışsa veya esrar  ya da kokain gibi maddelere bağımlıysanız bu ilacı kullanmayınız.
  5. Eğer karaciğer veya böbrek fonksiyon bozukluğunuz varsa ya da geçmişte kanama ile ilgili bir hastalık veya pıhtılaşma bozukluğu öykünüz ya da  epilepsi (sara) tedavisi görüyorsanız;  HIV virüsüne bağlı enfeksiyon (AİDS) tedavisi görüyorsanız;  erken boşalma (prematür ejakülasyon) tedavisi için başka bir ilaç kullanıyorsanız; geçmişte bunalım (depresyon), manik bir durum (aşırı coşku, dikkat eksikliği ya da yerinde duramama),  bipolar bozukluk hastalığı veya şizofreni gibi herhangi bir ruh hastalığı sorununuz olmuşsa bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu söyleyiniz.
  6. Bu ilaç laktoz içermektedir. Eğer doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı tolerans bozukluğunuz olduğu söylenmişse, ilacı kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz.
  7. Eğer, bunalım (depresyon) tedavisinde kullanılan MAO inhibitörü türünden bir ilaç kullanıyorsanız veya bunalım (depresyon) tedavisi görüyorsanız ya da migren tedavisi görüyorsanız  bu ilacı kullanmayınız.
  8. Eğer MAO inhibitörü grubuna ait bir ilaç kullanıyorsanız, bu ilacı kullanabilmeniz için en az 14 gün beklemelisiniz. MAO inhibitörü vücudunuzdan tamamen temizlenmeden bu ilacı kullanırsanız, hayati tehlikeler yaratabilecek yan etkilere maruz kalabilirsiniz. Bu ilacın kullanımını bıraktıktan sonra ise, MAO inhibitörü grubuna ait bir ilaç kullanacaksanız 7 gün beklemelisiniz.
  9. Eğer Tioridazin , Lityum,  Linezolid , Triptofan,  Sarı kantaron, Tramadol içeren ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız, bu ilacı kullanmayınız.
  10. •18 yaşından küçüklerde ve 65 yaşından büyüklerde kullanılmaz.
  11. İlacın alkolle birlikte alınması sakıncalıdır. İlacın kullanımı sırasında alkol alınması, alkole bağlı gelişebilecek baş dönmesi, sersemlik hali ve reflekslerde yavaşlama gibi etkileri arttırabilir.
  12. İlacın kullanımı, uyku hali, baş dönmesi, sersemlik, dikkat dağınıklığı ve görmede bulanıklığa sebep olabileceğinden, bu yan etkilerden herhangi biri görülürse araç ve makine kullanmak gibi dikkat gerektiren aktivitelerden kaçınınız.

 

DAPLONG 30 mg Film Kaplı Tablet’ in kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacınızın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Bayılma riskini azaltmak için ilacı bol su ile içiniz. Tercihen aç veya tok karnına alınabilir.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. İlacı kullanırken  kendine zarar verme ile ilgili düşüncelere sahip olma, davranışlarda ve ruh halinde değişiklikler, kasılmalarla seyreden nöbet geçirme veya  bayılma ve sersemlik hissi gibi yan etkilerde ilacın kullanımını durdurup, acilen doktorunuza  veya  bir sağlık kuruluşunun acil  servisine başvurunuz.

 

İlaç Etken Maddesi: Dapoksetin
İlaç Marka İsmi:  DAPLONG 30 mg Film Kaplı Tablet

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir