CROMTOL 5 mg Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Nebivolol hidroklorür’dür. CROMTOL 5 mg Tablet, kalp atım hızındaki artışı önleyici  ve kan damarlarını genişletici etkisiyle kalbin kan pompalamasını kolaylaştırır, çalışma yükünü azaltır ve yüksek kan basıncını (yüksek tansiyon) düşürür. CROMTOL, yüksek tansiyon (hipertansiyon) tedavisinde ve kronik kalp yetmezliği tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca, 70 yaşın üzerindeki hastalarda standart tedavilere ek olarak orta ve hafif seviyede kronik kalp yetmezliği tedavisinde de kullanılır.

CROMTOL 5 mg Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. CROMTOL, kalp atım hızındaki artışı önleyici  ve kan damarlarını genişletici etkisiyle kalbin kan pompalamasını kolaylaştırır, çalışma yükünü azaltır ve yüksek kan basıncını (yüksek tansiyon) düşürür.
  3. Kendinizi iyi hissetseniz bile ilacın alımını durdurmayınız, kullanmaya devam ediniz. Yüksek tansiyon sıklıkla belirti göstermez. Bundan dolayı yüksek tansiyonunuz olsa bile bunu hissedemeyebilirsiniz.
  4. Eğer düşük tansiyon, düşük nabız, karaciğer yetmezliği veya karaciğer fonksiyon bozukluğu, ani kalp yetmezliği ve kontrol altına alınmamış kalp yetmezliği, kalp hastalıkları, kalp hastalığına bağlı ya da kalpten kaynaklanan şok durumu, kan dolaşımı problemleri, nefes darlığı öykünüz varsa; kullanmayınız.
  5. Eğer karaciğer veya böbrek hastalığınız varsa veya diyabet (şeker hastalığı), yakın zamanda geçirilmiş kalp krizi öyküsü ya da tiroid bozukluğunuz veya ellerin ve parmakların soğuğa bağlı olarak hissizleşmesi durumu ya da amfizem (doku ve organlar arasında hava kalması), astım veya bronşit rahatsızlığınız varsa; kullanmadan önce doktorunuzu bilgilendiriniz. İlacın kullanımı sizin için uygun olmayabilir veya güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına, spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
  6. Oturur veya yatar durumda iken ayağa kalkarken hızlı hareket etmekten kaçınınız. Hızlı bir şekilde doğrulmak veya ayağa kalkmak baş dönmesine sebep olabilir. Yavaşça ve tutunarak kalkmaya özen gösteriniz.
  7. Herhangi bir  ameliyat geçirme durumunuz var ise ameliyat öncesi CROMTOL‘ u ne kadar süredir kullandığınızı doktorunuza bildiriniz. İlacın alımını kısa bir süreliğine durdurmanız gerekebilir.
  8. İlacın kullanımının üzerinizde etkisinin olumlu olup olmadığını anlamak için tansiyonunuzu düzenli olarak kontrol ettiriniz.
  9. CROMTOL‘ un kullanımını doktorunuza danışmadan bırakmayınız ve doz atlaması yapmayınız. İlacın alımını aniden durdurmak durumunuzu kötüleştirebilir ya da ağır göğüs ağrısı veya kalp krizi gibi ciddi kalp hastalıklarına sebep olabilir. Yavaş yavaş azaltarak bırakmanız gerekebilir.
  10. Düzenli bir şekilde atlamadan kullanmalısınız. İlacınız tamamen bitmeden doktorunuza tekrar  reçete ettiriniz.
  11. Tedaviniz sırasında alkol almaktan sakınınız. Alkol  kan basıncınızın daha da düşmesine, başınızın dönmesine sebep olabilir.
  12. Kullanımı bazı kişilerde yorgunluk ve sersemliğe sebebiyet verebilir. Eğer sizde de bu yan etkiler varsa;  araç ya da makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerden kaçınınız.
  13. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde gerekmedikçe kesinlikle kullanılmamalıdır.

CROMTOL 5 mg Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Tercihen yemeklerle birlikte veya aç karnına alabilirsiniz. Her gün aynı saatte almaya özen gösteriniz.

 İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Yüksek kan basıncı tedavisi için kullanıldığında: Baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı, nefes darlığı, yorgunluk, alışılmamış kaşıntı veya karıncalanma hissi, eller ve ayaklarda şişme, ishal veya kabızlık yaygın görülen yan etkilerdir.
  3. Kronik kalp yetmezliği tedavisinde kullanıldığında: Yavaş kalp atımı, baş dönmesi yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Nebivolol hidroklorür
İlaç Marka İsmi: CROMTOL 5 mg Tablet

CROMTOL 5 mg Tablet kullanma talimatı


CROMTOL-5-mg-Tablet-İlaç-Prospektüsü

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir