CRALIUM 200 mg Tablet

Endikasyon Bilgisi:

CRALIUM 200 mg Tablet’in etken maddesi Modafinildir. Gündüzleri sık sık ve zamansız istemdışı uyuyakalma veya dayanılmaz uyuma isteği ile belirgin bir hastalık olan Narkolepside, uykululuk halini azaltıp uykusuzluğu artıran bir ilaçtır.

 

CRALIUM 200 mg Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. Devamlı kullanılırsa alışkanlığa sebep olabileceğinden, hekimin önerdiği sürenin ve doz miktarının dışında  kullanmaktan kaçınılmalıdır.
  2. ruhsal çöküntü, kaygılanma, panik atak, asabilik, hap, alkol bağımlılığı, duygu durum bozukluğu gibi rahatsızlıkların şiddetini artırabileceğinden; psikolojik bir rahatsızlığınız var ise CRALIUM kullanmanız öngörülmez.
  3. Siroz, karaciğer veya böbrek rahatsızlığı ya da yüksek tansiyonunuz, kalbinizle ilgili herhangi bir rahatsızlık, kalp ritm bozukluğu, epilepsi hastasıysanız; bu ilaçla tedaviye başlamadan önce kullanmakta olduğunuz ilaçların tümünü hekime söylemelisiniz.
  4. CRALIUM‘u alkollü içkilerle birlikte almayınız.
  5. İlacın kullanımıyla yaşlı hastaların karaciğer  fonksiyonlarında azalma olabileceğinden doz ayarlaması yapılmalıdır.
  6. Tedaviniz sürerken kaşıntılı cilt döküntüsü görülürse CRALIUM kullanmayı bırakıp, acilen hekiminize başvurunuz.
  7. İlacın kullanımıyla yaşlı hastalarda karaciğer  fonksiyonlarında azalma olabileceğinden doz ayarlaması yapılmalıdır.
  8. Hamilelikte ve emzirme dönemlerinde hekime sormadan kullanılması sakıncalıdır.
  9. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  10. Tedaviye uyku bozuklukları konusunda deneyimli ve tecrübeli hekim önerisiyle ve takibinde başlanmalıdır.

 

CRALIUM 200 mg Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Yetişkinlerde günlük toplam doz: 200 mg lık 1 veya 2 tablet şeklinde tavsiye edilir.
  2. İlacın her bir dozu 1 bardak dolusu su ile birlikte içilir. Midede  yol açabilecek tahrişi azaltabilmek amacıyla yemeklerle birlikte veya yemekten sonra tok karnına önerilir.
  3. CRALIUM ile tedavide lütfen hekiminizin direktiflerini harfiyen yerine getiriniz. Reçetede nasıl yazıldıysa o şekilde kullanmanız önemlidir. Tavsiye edilenden daha fazla miktarda ya da CRALIUM ilacını bırakmanız önerildiği halde ısrarla ilaca devam etmeyi uzattığınız takdirde rahatsızlığınızda bir iyileşme sağlanmaz, aksine hayati tehlikeye varabilecek ölçüde sağlığınıza ciddi zararları olur.

 

CRALIUM 200 mg Tablet Yan Etkileri :

  1. Midede ağrı, yanma, ağız kuruluğu , bilinç bulanıklığı, uykusuzluk, aşırı yorgunluk, baş ağrısı, nezle belirtileri, al basması, iştahsızlık, görme zayıflığı, karaciğer enzimlerinde artış, bulantı ilacın sık görülebilecek yan etkileridir.
  2. CRALIUM aldıktan sonra şiddetli karın ağrısı, ciltte kaşıntılı döküntü (kurdeşen), soluk alamama, yüzde, ağız, dil ve boğazda şişkinlik gibi alerjiyi işaret eden bir durumda ilacı almayı durdurup, derhal hekiminizi aramalısınız.

 

İlaç Etken Maddesi:  Modafinil
İlaç Marka İsmi: CRALIUM 200 mg Tablet

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir