Coumadin 5 mg Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  Varfarin sodyum‘ dur. Coumadin 5 mg Tablet, kandaki  pıhtılaşma faktörlerinin oluşumunu engelleyerek kan pıhtısı oluşumunu önler. Bu ilaç bazen kan inceltici olarak da adlandırılır. Kan pıhtıları kalp krizi, inme, bacaklarda ve akciğerde kan pıhtısına bağlı tıkanma oluşumu gibi diğer ciddi tıbbi sorunlara yol açabilir. Coumadin Tablet, Venöz Tromboembolizmin (VTE) önlenmesinde ve tedavisinde, kalbi besleyen damarlarda kan pıhtısı oluşumuyla ilgili tıkanmaların yardımcı tedavisinde, Pulmoner embolizmin ( PE ) önlenmesinde ve tedavisinde, kalp ritminin çok hızlı ve düzensiz olmasına yol açan bir bozukluk (atrial fibrilasyon) sonucu oluşan  kalpte pıhtıların oluşumunun ve bu pıhtıların başka damarlara  giderek (emboli) tıkanmaya yol  açmasının önlenmesinde kullanılmaktadır.
Venöz Tromboembolizm (VTE):  Çoğunlukla bacaklardakiler başta olmak üzere venlerde gelişen pıhtılarla, bunlardan kopan parçaların pulmoner arter ve onun vasküler dallarında yarattığı tıkanıklık ve kan akımındaki kesinti durumudur.
Pulmoner arter: Kanı kalpten akciğerlere taşıyan kan damarlarıdır.
Pulmoner embolizm ( PE ) : vücudun herhangi bir yerinde oluşan pıhtının koparak kan akımı ile akciğerlere gitmesidir. Genellikle bacaktaki bir venden akciğere gelen bir kan pıhtısı nedeniyle gelişir.

 

Coumadin 5 mg Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Coumadin, kandaki  pıhtılaşma faktörlerinin oluşumunu engelleyerek kan pıhtısı oluşumunu önler.
  3. Tedavi süresinde hafif yaralanmalarda bile kolay kanamalar meydana gelebilir. Eğer durmayan bir kanama olursa tıbbi yardım almak için acil servise veya doktorunuza başvurunuz.
  4. İlacın kullanımı sırasında iç kanamalar da meydana gelebilir. Eğer siyah veya kanlı dışkı, kan öksürme veya kahve telvesi görünümünde kusma gibi durumlarda derhal doktorunuza başvurunuz.
  5. Eğer herhangi bir ameliyat veya diş operasyonu geçirecek olursanız,  cerrahınıza veya diş hekiminize bu ilacı kullandığınızı operasyon başlamadan belirli bir süre önce söyleyiniz. Kanamayı  önlemek için ilacın kullanımını bir süreliğine durdurmanız gerekmektedir.
  6. Vücudun herhangi bir yerinin kesilmesinden oluşan kanamanın kısa bir süre içerisinde durmaması, ciltte sebebi belli olmayan morluklar, diş eti veya burun kanamasının durmaması, kan hücreleri ile ilgili bir hastalık, mide ve bağırsaklarda kanama, adet kanamasının normal zamandan daha şiddetli olması, kanama bozukluğu, beyin damarlarında kanama, hemofili hastalığı, idrar yollarında , üreme sisteminde ve solunum yolunda kanama,  kanama riskini arttıran türde karaciğer hastalığı, kontrol altına alınmamış yüksek tansiyon durumlarından herhangi birine sahipseniz bu ilacı kullanmayınız.
  7. Bazı durumlarda  Coumadin Tablet kullanımı özel dikkat gerektirir. Bundan dolayı orta ve ciddi derecede böbrek yetmezliğiniz veya orta derecede karaciğer yetmezliğiniz varsa ya da kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorsanız, mide ve bağırsaklarınızda aktif veya yakın zaman geçirilmiş ülser, gözün arkasındaki kan damarlarında problem, beyin ve omurilik damarlarında problem, kontrol altına alınamayan ciddi yüksek tansiyon, kanama bozuklukları, yakın zamanda geçirilmiş bir ameliyat (bilhassa  omurilik , beyin ve göz ameliyatı), yakın zamanda geçirilmiş beyin kanaması, solunum yollarında genişleme ve akciğer kanaması öyküsü durumlarından herhangi biri var ise; kullanmadan önce doktorunuza durumunuz hakkında bilgi veriniz.
  8. • 18 yaşından küçüklerde kullanılmamalıdır.
  9. İlacın içeriğinde laktoz bulunmaktadır. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı dayanıksızlığınız olduğu söylenmişse bu ilacı almadan önce doktorunuza söyleyiniz.
  10. Tedaviniz sırasında alkol kullanmayınız. Alkol ilacın olası yan etkilerini artırmaktadır.
  11. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde  kullanılmamalıdır.

 

Coumadin 5 mg Tablet’ in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacınızın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Tok karnına veya aç karnına alınabilir.
  3. İlacınızı her gün aynı saatlerde almaya özen gösteriniz.

 

 İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. Bulantı, kusma, hazımsızlık, ishal, karın ağrısı, ishal, karaciğer enzimlerinde artış, hipotansiyon, solgunluk, kansızlık, ateş, yorgunluk, bitkinlik, saç dökülmesi, kaşıntı, soğuğa dayanıksızlık ve ürperme ilacın hafif yan etkileridir.

 

İlaç Etken Maddesi: Varfarin sodyum
İlaç Marka İsmi: Coumadin 5 mg Tablet

Coumadin 5 mg Tablet kullanma talimatı


Coumadin 5 mg Tablet kullanma talimatı

Coumadin 5 mg Kısa ürün bilgisi

Coumadin 5 mg Kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir