COSIMPREL 5 mg/5 mg film kaplı tablet

COSİMPREL 5 mg/5 mg için kısa bilgi ve prospektüs pdf belgeleri aşağıdadır.(Endikeleri, COSİMPREL ne ilacıdır; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; kullanım şekli; dozu; istenmeyen etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi COSIMPREL 5 mg/5 mg film kaplı tablet hakkında bilinmesi gereken hususları içerir.)

COSİMPREL 5 mg-5 mg film tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

COSİMPREL 5 mg-5 mg film tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

COSİMPREL 5 mg-5 mg film kaplı tablet kısa ürün bilgisi
COSİMPREL 5 mg-5 mg film kaplı tablet kısa ürün bilgisi

Endikasyon Bilgisi: perindopril ve bisoprolol adlı etken maddeyi içinde bulundurur. COSIMPREL stabil koroner arter,   kronik kalp hastalığı ve yüksek tansiyonda;

COSIMPREL kontrendikeleri: aşırı duyarlılık, gebelik, dekompanse kalp yetmezliği, hipotansiyon, metabolik asidoz, düşük tansiyon, Raynaud sendromu, feokromositoma, anjiyoödem, diyabetik yetmezlik, böbrek yetmezliği.

Hamilelikte D kategorisindedir; emzirme döneminde hekiminize danışmadan COSİMPREL kullanmayınız.

COSİMPREL etkileşimi: immunosupresan ilaçlar, anjiotensin II reseptör blokörleri, trimetoprim, potasyum tutucu ajanlar, estramustin, rasekadotril, imipramin, monoamin oksidaz inhibitörü, amitriptilin, lityum, antipsikotik ilaçlar, sara ilaçları, anestezi ilaçları,  vazodilatör ajanlar, NSAİİ’ler, diyabet ilaçları, baklofen, topikal beta-blokörler, parasempatomimetikler, allopurinol, meflokin içeren ilaçlar. denge bozukluğu, el ve ayaklarda soğukluk. görme zayıflığı,

Yan etki: Bradikardi, kulak çınlaması, öksürük, tat duyusunda değişiklik, öksürük, kas krampı, halsizlik, mide-bağırsak bozukluğu. halsizlik.

COSİMPREL de dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. COSIMPREL ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.

COSIMPREL 5 mg/5 mg sırasıyla, Kalp Damar Sistemi, Renin-Anjiyotensin Sistemi, ADE İnhibötörleri kombinasyonları, perindopril + bisoprolol olarak sınıflandırılmış şekilde, C09BX02 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz COSİMPREL, SERVIER İLAÇ VE ARAŞTIRMA firmasının ürünüdür.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir