COLDFEN Likit Kapsül

Endikasyon Bilgisi:

COLDFEN Likit Kapsül‘ ün, etken maddesi İbuprofen (200 mg), Psödoefedrin hidroklorür (30 mg) ve  Klorfeniramin maleat (2 mg)’ dır. İbuprofen, iltihap ve ağrıya sebep olan hormonları azaltarak iltihabı önler, ateşi düşürür ve ağrıyı keser.  Psödoefedrin hidroklorür,  burun ve sinüslerde (burun boşluklarında) mukozanın şişkinliğini azaltarak üst solunum yollarını açar. Klorfeniramin maleat ise vücutta doğal bir kimyasal olan histaminin yol açtığı gözlerde  kaşıntı, sulanma, kızarıklık, ödem, hapşırma, burun akıntısı gibi alerjik belirtileri  tedavi edici antihistaminik etki eder.  COLDFEN, soğuk algınlığı, grip, nezle, soluk borusu iltihabı, farenjit, sinüzit gibi kulak-burun-boğaz hastalıkları ile birlikte görülen vücut ağrısı ve ateş, gözlerde  kaşıntı, sulanma, kızarıklık, ödem, hapşırma, burun akıntısı ve burun tıkanıklığını içeren belirtilerin tedavisinde kullanılmaktadır.  Kullanımı 12 yaş üstü çocuklar, ergenler ve yetişkinler içindir.

COLDFEN Likit Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Tedavide beş ardışık günü aşmamanız önerilir. Şayet üç günün içerisinde yakınmalarınız artarsa ya da üzerine başka rahatsızlıklar eklenirse ilacın kullanımını kesip hekiminizle temasa geçiniz.
  3. Bu ilacı kullanımınız süresince hekime danışmadan gribe, soğuk algınlığına veya ağrıya karşı başka bir ilaç kullanmayınız. Halihazırda kullandığınız diğer ilaçların etiket veya prospektüsünü okuyarak kullanım amaçlarının aynı olup olmadığına bakınız.
  4. Şayet mide, bağırsak, astım, kalp ve damarlar ile alakalı sorunlarınız varsa bu ilacı kullanmadan önce muhakkak hekiminize rahatsızlıklarınızı anlatınız.
  5. Kullanımı  mide ve bağırsaklarda kanama ve delinme gibi riskler oluşturabilir.Siyah, kanlı ya da katranımsı dışkı ve kanlı öksürük ya da kahve telvesi görünümünde  kusma gibi kanama belirtilerinden herhangi biri görüldüğünde acilen doktorunuza başvurunuz.
  6. •60 yaşın üzerinde hastalarda  mide ve bağırsaklarda kanama veya delinme riski daha yüksek olduğundan dikkatli kullanılmalıdır.
  7. Kullanımı kalp krizi ve felç de dahil olmak üzere yaşamı tehdit eden kalp  ve dolaşım problemlerini arttırmaktadır. İlacın kullanım süresi uzadıkça bu riskler daha da artacaktır.
  8. Tedaviniz sırasında göğüs ağrısı, halsizlik, nefes almada zorluk, konuşmada bozukluk, görme ve denge bozuklukları gibi kalp ve dolaşım problemlerinin herhangi biri ile karşılaşırsanız tıbbi yardım için acilen doktorunuza başvurunuz.
  9. By-pass ameliyatı öncesi ve sonrası ağrılarda kullanmayınız.
  10. Şiddetli karaciğer yetmezliğiniz, böbrek yetmezliğiniz veya kalp yetmezliğiniz varsa ya da aspirin ve türevlerinin kullanımı sırasında astım, ürtiker veya alerjik tipte reaksiyonla karşılaştıysanız ya da  tedavi edilmemiş mide ve on iki parmak bağırsağı ülseri, iltihabi bağırsak hastalığı, şiddetli yüksek tansiyon, koroner arter yetmezliğiniz varsa, depresyon veya duygu durum bozukluğu tedavisi için Monoamin oksidaz inhibitörü kullanıyorsanız veya son 14 gün içinde kullandıysanız ya da  beyin damarları ile ilgili kanama veya başka bir aktif kanamanız varsa; bu ilacı kullanmayınız.
  11. Daha önce size uzamış QT sendromu (kalpte ciddi ritm bozukluğu ve ani ölümlere yol açabilen bir durum ) ve Torsades de Pointes tanısı (yaşamı tehdit eden düzensiz kalp ritmi) konduysa veya bu hastalıkların sizde olduğundan şüpheleniliyorsa, yüksek tansiyon, prostat büyümesi ve idrar kesesi fonksiyon bozukluğunuz,  sara (epilepsi) hastalığınızvarsa, tiroid beziniz hızlı çalışıyorsa veya astım hastalığınız varsa; kullanmadan önce doktorunuza danışınız.
  12. Eğer kalp krizi ve felç gibi durumlardan korunmak üzere kullandığınız aspirin ve çeşitlerini kullanıyorsanız bu ilacı kullanmaktan kaçınınız. Aspirin ve türevlerinin kalp ve damarlarınız üzerindeki koruyucu etkisini azaltabilir.
  13. •12 yaşın altındaki çocuklarda kullanmayınız.
  14. İlacı kullanırken alkol almaktan kaçınınız. Alkol ile birlikte kullanımı mide kanaması riskini arttırır.
  15. Kullanımı düşünce ve reaksiyonlarınızı etkileyebilecek yan etkilere sebep olabilir. Araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
  16. Hamilelik döneminde özellikle son üç ayında ve emzirme dönemlerinde kullanımı önerilmemektedir. Emzirme döneminde  anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

COLDFEN Likit Kapsül’ün Kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız.  Midede  yol açabilecek tahrişi azaltabilmek amacıyla yemeklerle birlikte veya sütle birlikte almanız önerilir. 5 ardışık günden daha  uzun süre kullanılmamalıdır.
  3. 12 yaş ve üzeri çocuklar ve yetişkinlerde günlük önerilen doz: her 4 veya 6 saatte bir 1 veya 2 kapsüldür.
  4. Günde 6 kapsülden fazla kullanılmamalıdır.

COLDFEN Likit Kapsül’ün Yan Etkileri:

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, hazımsızlık, ishal, mide ve bağırsakta aşırı gaz,  huzursuzluk hissi, sersemlik, bilinç bulanıklığı, sinirlilik hali, deri döküntüsü yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlacın Etken Maddesi: Ibuprofen, Psödoefedrin hidroklorür, Klorfeniramin Maleat
İlaç Marka İsmi: COLDFEN Likit Kapsül

COLDFEN Likit Kapsül kullanma talimatı


COLDFEN Likit Kapsül kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir