CHORIOMON 2000 IU IM/SC Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi hCG (İnsan koriyonik gonadotropini) ‘dir. CHORIOMON 2000 IU IM/SC Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon, erkeklerde düşük kan testosteron düzeyinin seviyesini yükseltir ve normal düzeye getirir. Sperm sayısını da arttırır. Kadınlarda ise yumurtanın normal gelişimini destekler, yumurtlama sırasında yumurta salınımını rahat hale getirir.  Erkeklerde, hormon yetersizliğine bağlı ergenlik gelişmesi, testislerden birinin veya her ikisinin birden testis kesesine inmediği durumlar ile sperm üretiminde yetersizlik olan erkeklerde görülen kısırlık tedavisinde kullanılır. Kadınlarda ise yumurtlamanın sağlanması, luteal faz eksikliği olan kadın hastalarda sarı cisim(korpuz luteum) işlevinin sürdürülmesi, dışarıdan hormon uygulaması ile yumurtlamanın sağlanması ile ilgili bir ilaçtır.

CHORIOMON 2000 IU IM/SC Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Erkeklerde düşük kan testosteron düzeyinin seviyesini yükseltir ve normal düzeye getirir. Sperm sayısını da arttırır. Kadınlarda ise yumurtanın normal gelişimini destekler, yumurtlama sırasında yumurta salınımını rahat hale getirir.
  3. Tedaviniz sırasında baş ağrısı, baş dönmesi, vücutta ağrı, halsizlik, bilinç bulanıklığı, karın ağrısı, nefes darlığı,  ellerde ve ayaklarda şişme, kilo alma ishal, idrar tutukluluğu gibi rahatsızlıklarınızda tıbbi yardım için derhal doktorunuza başvurunuz.
  4. Eğer, felç, kasık fıtığı, kasık bölgesinde ameliyat, menapoz sonrası dönemde olmak, son üç ayda yaşanmış dış gebelik , rahim miyomu, kanama, meme ve rahimde kötü huylu tümör, yumurtalık kisti, yumurtalık büyümesi,  cinsel organlarda doğuştan olan yapısal bozukluklar gibi rahatsızlıklarınız varsa; kullanmayınız.
  5. Böbrek hastalığı, kalp rahatsızlığı, yumurtalık kisti, migren, astım, epilepsi, erken ergenlik, rahim kanaması, tiroid rahatsızlığı, meme kanseri, yumurtalık kanseri, rahim kanseri, prostat kanseri gibi rahatsızlıklarınız var ise; kullanmadan önce doktorunuzu durumunuz hakkında bilgilendiriniz.

CHORIOMON 2000 IU IM/SC Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon’un Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. Kas içine enjeksiyon yoluyla uygulanır.

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, baş ağrısı, deri döküntüsü, sivilce, yumurtalık aktivitesinde artış, erkekte memelerin aşırı büyümesi yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi:  hCG (İnsan koriyonik gonadotropini)

İlaç Marka İsmi: CHORIOMON 2000 IU IM/SC Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon

CHORIOMON 2000 IU IM/SC Flakon İlaç Prospektüsü


choriomon-2000-iu-im-sc-flakon-ilac-prospektusu

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir