CETRYN 10 mg Oral Damla

Endikasyon Bilgisi:

Setirizin dihidroklorür adlı aktif maddeyi içinde bulunduran CETRYN 10 mg Oral Damla, deride şişlik, kızarıklık, döküntü ve kaşıntı, gözlerde sulanma, burunda akma gibi belirtilere sebep olan vücuttaki histamin isimli kimyasalın etkilerini azaltıcı ve engelleyici bir antihistaminiktir. CETRYN Oral Damla, nedeni belli olmayan kurdeşen ve kronik kurdeşenin neden olduğu deride kaşıntı ve şişlik, döküntülü, kaşıntılı ve kabartılı lezyonlar ile alerjik kaşıntının giderilmesinde; ayrıca mevsimsel (saman nezlesi) veya yıl boyu süren (perennial) allerjik rinitin sebep olduğu göz yaşarması, burun ve boğazda kaşıntı, aksırma, geniz-burun akıntısı, burun tıkanıklığı, öksürük gibi şikayetlerin giderilmesi için kullanılmaktadır.

 

CETRYN Oral Damla Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bilinen bir hassasiyetiniz var ise; CETRYN damlayı kullanmadan önce hekiminizle görüşmelisiniz.
  2. CETRYN Oral Damla, deride kızarıklık, kaşıntı, şişlik, kaşıntılı ve kabartılı lezyonlar, gözlerde sulanma, geniz-burun akıntısı, öksürük, burun tıkanıklığı gibi belirtilere yol açan vücuttaki histamin isimli kimyasalın etkilerini azaltır ve engeller.
  3. Eğer düzenli olarak kullandığınız soğuk algınlığı, ağrı kesiciler, alerji veya depresyon ilaçları gibi uyku verme ihtimali olan ilaçlardan alıyor iseniz; bu ilacı kullanmadan önce hekiminize kullandığınız ilaçları söylemelisiniz. CETRYN damlayı sözü edilen ilaçlarla beraber kullanmak uyku halini daha da artırabilir.
  4. CETRYN damlayı düzenli kullanmanıza rağmen  şikayetlerinizde bir iyileşme görülmez, hatta daha da şiddetlenirse acilen hekiminizle görüşmelisiniz.
  5. CETRYN damlayı kullanırken alkol almaktan kaçınınız. Çünkü ilaçla beraber alkol kullanımı ilacın olası yan etkilerini daha da arttırmaktadır.
  6. İlacı düzenli kullanmanıza rağmen belirtilerinizde bir iyileşme görülmez, hatta daha da şiddetlenirse acilen hekiminizle  görüşmelisiniz.
  7. CETRYN damla düşünce ve tepkilerinizi yavaşlatacak yan etkilere sahiptir. Araba veya makine kullanacaksanız çok dikkatli olmalısınız.
  8. Gebelikte ve emzirme dönemlerinde CETRYN damla hekime danışmadan kullanılmamalıdır.
  9. İki yaşından küçüklere CETRYN damla verilmemelidir.

 

CETRYN 10 mg Oral Damla’nın Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz CETRYN ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedaviniz süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz.
  2. CETRYN Damlayı hekiminizin tavsiye ettiği miktarda bir kaşık sıvı içine damlatarak içiniz.  İlacınızı tercihen yemek öncesi, yemek sonrası veya öğün aralarında içebilirsiniz. Ancak CETRYN Damlayı akşamları yemekten sonra almanız ilacın en uygun kullanma zamanıdır.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. CETRYN Damlayı aldıktan sonra karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen hekiminizle görüşmelisiniz.
  2. Kalp atışlarında hızlılık, düzensizlik ve çarpıntı; huzursuzluk hissi; bilinç bulanıklığı; güçsüzlük, halsizlik, titreme, uykusuzluk;  idrar yapma zorluğu ya da hiç idrar yapamama; görme problemleri  gibi yan etkilerden herhangi birine sahipseniz , ilacın alımını durdurup, tıbbi yardım için derhal hekiminize başvurmalısınız.
  3. Yorgunluk, halsizlik, uyuklama CETRYN Damla’nın sık rastlanan yan etkileridir.

 

İlaç Etken Maddesi:  Setirizin dihidroklorür
İlaç Marka İsmi: CETRYN 10 mg Oral Damla

CETRYN Oral Damla kullanma talimatı


CETRYN Oral Damla kullanma talimatı

CETRYN Oral Damla kısa ürün bilgisi


CETRYN Oral Damla kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir