CEMPES 600 mg Film Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Sefdinir‘ dir. CEMPES 600 mg Film Kaplı Tablet, vücuttaki bakterilerle savaşarak, bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonların tedavisinde etkili bir antibiyotiktir.  CEMPES, toplum kökenli zatürre (akciğer iltihabı-pnömoni); bronş iltihabı, kronik bronşiti olan hastaların göğüs enfeksiyonları; yüz kemiklerinin içindeki hava boşluklarının iltihabı (sinüzit), bademcik iltihabı (tonsillit), yutak iltihabı (farenjit),  orta kulak iltihabı (Akut otitis media), apse, çıban, yara enfeksiyonu, tırnak kenarının iltihaplanması, kıl kökü iltihabı, selülit (deri altı dokusunun yaygın cerahatlı iltihabı) gibi komplike olmayan deri ve yumuşak doku  enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılmaktadır. Kullanımı 13 yaş ve  üzeri çocuklar ve yetişkinler içindir.

 

CEMPES 600 mg Film Kaplı Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. CEMPES, soğuk algınlığı veya grip gibi virüslerin yol açtığı enfeksiyonları tedavi etmemektedir.
  3. Penisilin grubu antibiyotiklere karşı alerjiniz varsa veya daha önce antibiyotik kullanımından dolayı şiddetli ishal geliştiyse bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu söyleyiniz. İlacın kullanımı sizin için uygun olmayabilir.
  4. Eğer şiddetli böbrek bozukluğunuz varsa  veya diyaliz tedavisi görüyorsanız ya da mide veya kolit-kalın bağırsak iltihabı problemleriniz varsa; kullanmadan önce doktorunuzu bilgilendiriniz.
  5. Daha önceden antibiyotik kullandığınız sırada sizde karın ağrısıyla birlikte şiddetli ishal geliştiyse veya tedavi sırasında ya da tedavi sonrasında ishal gelişirse, doktorunuza söyleyiniz. Bu durum antibiyotik tedavisini takiben ortaya çıkabilen ve tedavinin durdurulup, özel bir tedaviye başlanılmasını gerektirebilecek, ciddi bir bağırsak iltihaplanmasının belirtisi olabilir.
  6. İlacı kullanmaya başladıktan hemen sonra iyileşme belirtileri görülebilir. Doktorunuzun reçetede belirttiği kullanma süresini dikkate alınız. Enfeksiyon tamamen temizlenmeden de iyileşmeler görülebilir.
  7. Tedaviden iyi sonuç alabilmeniz için, düzenli bir şekilde kullanınız.
  8. CEMPES’ i, hazımsızlık tedavisinde kullanılan antiasitler ve demir içeren yiyecek veya ilaçlarla aynı anda almayınız. İlacınızı bu ürünlerle birlikte almanız ilacın emilimini azaltabilir. CEMPESi bu ilaçları almadan 2 saat önce veya 2 saat sonra alınız.
  9. • 12 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.
  10. Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız. Emzirme döneminde anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

 

CEMPES 600 mg Film Kaplı Tablet’in kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız.
  3. Yetişkinlerde günlük önerilen doz: Sabah ve akşam olmak üzere 12 saat ara ile günde 2 defa 300 mg veya günde 1 defa 600 mg  alınır.
  4. Bademcik iltihabı (Tonsillit), Yutak iltihabı (Farenjit), Sinüzit tedavisinde : Günlük doz 600 mg dır. 12 saatte bir 300 mg  ya da  24 saatte bir 600 mg alınır.
    Kronik bronşit akut alevlenmelerinin tedavisinde: Günlük doz 600 mg dır. 12 saatte bir 300 mg ya da  24 saatte bir 600 mg alınır.
    Bakteriyel pnömoni (akciğer iltihabı-zatürre): Günlük doz 600 mg dır. 12 saatte bir 300 mg  alınır.                    Komplike olmayan deri ve yumuşak doku  enfeksiyonlarının tedavisinde: Günlük doz 600 mg dır. 12 saatte bir 300 mg olarak alınır.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. Vajinit (vajina iltihabı), baş ağrısı, bulantı, kusma ve karın ağrısı yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Sefdinir
İlaç Marka İsmi:  CEMPES 600 mg Film Kaplı Tablet

CEMPES 600 mg Film Kaplı Tablet Kullanma Talimatı


CEMPES 600 mg Film Kaplı Tablet Kullanma Talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir