CAPCIDERM %0.075 KREM

Endikasyon Bilgisi:

İlacın etken maddesi Kapsaisin‘dir. CAPCIDERM krem, eklemlerde iltihaplanma (artrit) ya da kireçlenmeye (osteoartrit) bağlı ağrılar, kas ve eklem ağrıları ayrıca diyabet hastalarında görülen sinir hasarına bağlı polinöropati ağrıları ile açık deri lezyonlarının iyileşmesinden sonra zonaya bağlı ağrılarda kullanılan topikal bir ilaçtır.

 

CAPCIDERM krem Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. CAPCIDERM topikal kullanım içindir. 45 gram krem içeren yüksek dansiteli polietilen (HDPE) masaj başlıklı
    kapak ile kapatılmış alüminyum tüplerde sunulmuştur.
    CAPCIDERM, kapsaisin(0,75 mg) etken maddeyi ihtiva eder. Diğer bileşenler ise Setil alkol, Benzil alkol, beyaz parafin,  sorbitol (% 70) (E420), isopropil miristat, PEG 100 stearat, gliseril stearat, deiyonize sudur.
  2. CAPCIDERM kremi egzamalı, çatlak, kabartılı, isilikli, açık yara ve enfeksiyonlu bölgelere uygulamayınız. Bu tür durumlar tamamen düzeldikten sonra ilacı uygulayabilirsiniz.
  3. CAPCIDERM kremle tedavi edilen bölgeyi bandaj ile sarmayınız ve sıcak havlu ya da su torbası gibi  sıcağa maruz kalacak şekilde uygulamalar yapmayınız.
  4. CAPCIDERM 12 yaşından küçüklere uygulanmamalıdır.
  5. CAPCIDERM, hamilelikte ve emziren kadınlarda hekim gözetiminde kullanılmalıdır.
  6. CAPCIDERM kremi ağzınıza, burnunuza ve gözünüze değdirmemeye ve solumamaya dikkat ediniz. Kazara temas etmişse bol su le temizleyiniz.
  7. CAPCIDERM krem’in diğer ilaçlarla etkileşimi bulunmamaktadır.

 

CAPCIDERM krem’in Kullanım Şekli :

  1. CAPCIDERM krem de dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. CAPCIDERM  krem ile tedaviniz hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  2. CAPCIDERM kremi en az 4 saatlik aralıklarla gün içerisinde 3 veya 4 defa uygulayabilirsiniz.
  3. CAPCIDERM kremi ağrılı bölgeye bezelye tanesi kadar sıkınız ve hafif  hareketlerle emilene kadar masaj yaparak  uygulayınız. Daha sonra ellerinizi yıkayınız. Eğer ilacı el için kullanıyorsanız,  kremi ellerinize sürdükten sonraki yarım saat süresince ellerinizi yıkamayınız.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes alma zorluğu, ürtiker, yüzde , dudak, boğaz ve dilde şişlik gibi bir durumda hekiminizle irtibat kurunuz.
  2. Sürülen bölgede kuruluk, kaşıntı ve kabarıklık CAPCIDERM’in en sık görülen yan etkileridir.

 

İlaç Etken Maddesi: Kapsaisin
İlaç Marka İsmi: CAPCIDERM %0.075 KREM
Sırasıyla; Kas-İskelet Sistemi, kas eklem ağrı ilaçları (topikal), Capsicum ve benzeri ajanlar ve kapsaisin olarak sınıflandırılmış şekilde, M02AB01 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz CAPCIDERM Krem’in üretimini  Berko İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş. yapar, ruhsatı da aynı şirkete aittir. CAPCIDERM kullanma talimatı (ilaç prospektüsü) ve CAPCIDERM Krem’e ait kısa ürün bilgisi (ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gerekenler; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, kontrendikeleri; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen (yan) etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler)
İlaç ruhsat sahibi: Berko İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş.
Adres: Yenişehir Mah. Özgür Sok. No: 16-18 Ataşehir/İstanbul
Tel: 0 216 456 65 70 – Fax: 0 216 456 65 79
info@berko.com.tr

CAPCİDERM Krem kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

CAPCİDERM Krem kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

CAPCİDERM Krem kısa bilgi

CAPCİDERM Krem kısa bilgi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir