CANDINAZOL 150 mg Sert Kapsül

İlaç Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

 

  1. İlaç Marka İsmi: CANDINAZOL 150 mg Sert Kapsül
  2. Endikasyon Bilgisi: mantar enfeksiyonu tedavisi için kullanılır. Flukonazol adlı etken maddeyi içerir.
  3. CANDINAZOL DOZAJI : haftada 1 defa 150 -300 mg- günde 1 defa 50 mg’dır.
  4. Kontrendikeleri: Flukonazol alerjisi, QT aralığını uzatan ilaçlar, eritromisin, sisaprid, antipsikotikler, astemizol, terfenadin ve  kinidin kullanımı.
  5. Etkileşimi: hidroklorotiyazid, rifabutin, rifampisin, amiodaron, azitromisin, varfarin, triazolam, losartan, metadon, HIV ve AIDS ilaçları, vitamin A, halofantrin, kalsiyum kanal blokörler, benzodiazepinler, vinka alkaloidleri, siklosfosfamidler,
  6. CANDINAZOL Yan etkileri: alerjik reaksiyon, baş ağrısı, karın ağrısı, diyare, kusma, mide bulantısı, cilt döküntüsü, Alanin aminotransferaz,  aspartat aminotransferaz ve kan alkalin fosfataz seviyelerinde yükselme.
  7. CANDINAZOL da dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. CANDINAZOL ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  8. CANDINAZOL, sırasıyla; Antienfektifler, Sistemik antimikotikler, Triazol türevleri ve flukonazol olarak sınıflandırılmış şekilde, J02AC01 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz bu ilacın üretimini İstanbul İlaç Sanayi yapar, ruhsatı da aynı şirkete aittir. CANDINAZOL ‘a ait kısabilgi ve prospektüs pdf belgeleri (ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gerekenler; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, kontrendikeleri; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler) daha sonra girilecektir.

Candinazol kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

Candinazol kısa ürün bilgisi

Ruhsatı: İstanbul İlaç Sanayi ve Tic. A.Şti.
Adres: Abdurrahmangazi Mah. Abdurrahmangazi Cad. Aşiyan Sitesi No:22 B1/10 Sancaktepe-34887 / İstanbul
Tel no: (216) 415 05 45-Faks no: (216) 415 05 44

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir