CALDEROL 1 mcg/ml IV Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Ampul

Kalsitriol adlı etken maddeyi içinde bulunduran CALDEROL 1 mcg/ml IV Ampul sırasıyla; Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Vitaminler,  Vitamin A VE D, Vitamin D analoğu ve kalsitriol şeklinde sınıflandırılmış olup, A11CC04 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz CALDEROL, PHARMADA  İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür .

CALDEROL için kısa bilgilendirme ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, CALDEROL ne ilacıdır; CALDEROL’e başlamadan önce uyulması gerekenler, CALDEROL dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; CALDEROL kullanım şekli; yan etkileri, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi CALDEROL 1 mcg Ampul ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

CALDEROL 1 mcg/ml IV Enj. Çöz. İçeren 25 Ampul ‘e ait Kullanım Talimatı (ilaç prospektüsü)

CALDEROL 1 mcg-ml IV Enj. Çöz. İçeren 25 Ampul 'e ait Kullanım Talimatı (ilaç prospektüsü)

CALDEROL 1 mcg/ml IV Enj. Çöz. İçeren 25 Ampul ‘ün kısa ürün bilgisi

CALDEROL 1 mcg-ml IV Enj. Çöz. İçeren 25 Ampul 'ün kısa ürün bilgisi

Kalsitriol (1 mcg): Kronik böbrek bozukluğunda görülen hipokalsemide; kalsiyum metabolizmasını düzenleyici metabolit

Kontrendikeleri: alerji hassasiyeti, malabsorbsiyon hastalığı ve D vitamini toksisitesi

Etkileşim: Barbitüratlar, kortizon, prednizon, deksametazon gibi kortikosteroid ilaçlar, kolestipol, antiepileptik ilaçlar, kardiyak glikozitler, magnezyumlu antiasitler, kolestiramin, klorotiyazid, klortolidon, hidroklorotiazid, politiazid, metiklotiazid, bendroflumetiazid, indapamid, metolazon,

CALDEROL , hamilelikte C kategorisinde; emzirme ve gebelik dönemlerinde hekime danışmadan kullanmayınız.

CALDEROL kullanırken şiddetli karın ağrısı , nefes almada zorluk, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.

CALDEROL Yan etki:  ağızda metalik tat ve kuruluk, kas ve kemiklerde ağrı, uykululuk,  mide bulantısı, baş ağrısı, halsizlik, hiperkalsemi

CALDEROL de dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz CALDEROL’ü nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. CALDEROL’ü size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. CALDEROL Ampul ile tedavi yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir