CAJEX 2 mcg/ml IV Enj.Çöz. İçeren 25 Ampul

Kalsitriol adlı etken maddeyi içinde bulunduran CAJEX 2 mcg/ml IV Ampul sırasıyla; Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Vitaminler,  Vitamin A VE D, Vitamin D analoğu ve kalsitriol şeklinde sınıflandırılmış olup, A11CC04 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz CAJEX, GEN İLAÇ VE SAĞLIK ÜRÜNLERİ SANAYİ firmasının ürünüdür .

CAJEX için kısa bilgilendirme ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, CAJEX ne ilacıdır; CAJEX ‘e başlamadan önce uyulması gerekenler, CAJEX dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; CAJEX kullanım şekli; yan etkileri, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi CAJEX 2 mcg Ampul ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

CAJEX 2 mcg/ml IV Enj.Çöz. İçeren Ampul’e ait Kullanım Talimatı (ilaç prospektüsü)

daha sonra girilecek

CAJEX 2 mcg/ml IV Enj.Çöz. İçeren Ampul’ün kısa ürün bilgisi

daha sonra girilecek

Kalsitriol (2 mcg): Kronik böbrek bozukluğunda görülen hipokalsemide; kalsiyum metabolizmasını düzenleyici metabolit

Kontrendikeleri: alerji hassasiyeti, malabsorbsiyon hastalığı ve D vitamini toksisitesi

Etkileşim: Klorotiyazid, klortolidon, hidroklorotiazid, politiazid, metiklotiazid, bendroflumetiazid, indapamid, metolazon, barbitüratlar, kortizon, prednizon, deksametazon gibi kortikosteroid ilaçlar, kolestipol, antiepileptik ilaçlar, kardiyak glikozitler, magnezyumlu antiasitler, kolestiramin

CAJEX , hamilelikte C kategorisinde; emzirme ve gebelik dönemlerinde hekime danışmadan kullanmayınız.

CAJEX kullanırken şiddetli karın ağrısı , nefes almada zorluk, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.

CAJEX Yan etki:  ağızda metalik tat ve kuruluk, kas ve kemiklerde ağrı, uykululuk,  mide bulantısı, baş ağrısı, halsizlik, hiperkalsemi

CAJEX de dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz CAJEX’i nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. CAJEX ‘i size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. CAJEX Ampul ile tedavi yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir