BRONKAR Şurup

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Klorfeniramin maleat, Psödoefedrin hidroklorür’dür. BRONKAR Şurup, histaminin etkilerini engelleyici ve üst solunum yollarında tıkanık giderici etkilere sahiptir. Vücutta doğal bir kimyasal olan histaminin yol açtığı gözlerde sulanma, kaşıntı, kızarıklık, ödem, hapşırma, burun akıntısı veya  burun tıkanıklığı gibi alerjik belirtilerde antihistaminik etki eder, burun ve sinüslerde (burun boşluklarında) mukozanın şişkinliğini azaltarak üst solunum yollarını açar. BRONKAR, grip, soğuk algınlığı, nezle, alerjik nezle ve soluk borusu iltihabı, farenjit, sinüzit gibi üst solunum yolu hastalıklarına bağlı gözlerde sulanma, kaşıntı, kızarıklık, ödem, hapşırma, burun akıntısı veya  burun tıkanıklığı gibi şikayetlerin geçici olarak giderilmesi için  kullanılır.

BRONKAR Şurup Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. •5 ardışık günden daha uzun süre kullanmayınız.
  3. İlacın kullanımı sersemlik yapabilir, alkol veya sakinleştirici ilaçlarla birlikte kullanmayınız.
  4. Eğer  karaciğer  veya böbrek yetmezliğiniz varsa ya da kalp damar hastalığınız, yüksek tansiyonunuz ve kalp hastalığınız varsa, solunum yetmezliğiniz, amfizem veya astımınız, kronik ve devamlı öksürüğünüz varsa; kullanmayınız.
  5. Hafif ve orta şiddette karaciğer veya böbrek yetmezliğiniz varsa ya da kalp hastalığınız, kalp ritim bozukluğu, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, tiroid işlev bozukluğu, prostat büyümesi veya göz tansiyonunuz varsa; kullanmadan önce doktorunuza durumunuz hakkında bilgi veriniz.
  6. Eğer son 14  gün içerisinde MAO inhibitörleri grubuna ait herhangi bir ilaç kullandıysanız; bu ilacı kullanmayınız. Eğer MAO inhibitörü vücudunuzdan tamamen temizlenmeden öksürük veya soğuk algınlığı ilacı kullanırsanız, hayati tehlikeler yaratabilecek yan etkilere maruz kalabilirsiniz.
  7. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız. Emzirme döneminde anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

BRONKAR Şurup’un Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacınızı doğru dozda aldığınızdan emin olmak için  ölçekli kaşık ile alınız. Yemek kaşığı kullanmayınız. İlacınızı tercihen gece yatarken alınız.
  3. 12 yaş ve üzeri çocuklarda ve yetişkinlerde önerilen günlük doz: günde 3-4 defa 1 er ya da 2 şer ölçektir.
  4. 6-12 yaş arası çocuklarda önerilen günlük doz: günde 3-4 defa 1 er ölçek;
  5. 2-6 yaş arası çocuklarda önerilen günlük doz: günde 3-4 defa 1/2 şer (yarımşar) ölçek;
  6. 2 yaşın altındaki çocuklara hekime danışılmadan kullanılmamalıdır.
  7. 1-2 yaş arası çocuklarda önerilen günlük doz: günde 3 defa 1/2 şer (yarımşar) ölçek;
  8. 6-12 ay arası bebeklerde önerilen günlük doz: günde 4 defa 1/4 er ölçek;
  9. 3-6 ay arası bebeklerde önerilen günlük doz: günde 3 defa 1/4 er ölçektir.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Bulantı, kusma, hazımsızlık, karın ağrısı, gaz, kabızlık, ishal, baş dönmesi, baş ağrısı, sersemlik ve uyku hali, uykusuzluk, kas zayıflığı ve titreme, ağız kuruluğu, sinirlilik, huzursuzluk ve göz bebeklerinde büyüme yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi:   Klorfeniramin maleat, Psödoefedrin hidroklorür
İlaç Marka İsmi: BRONKAR Şurup

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir