BRINTELLIX 10 mg Film Kaplı Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Vortioksetin‘ dir. BRINTELLIX 10 mg Film Kaplı Tablet, beyinde dengesiz hale gelerek endişe, kaygı ve depresyona sebep olabilecek kimyasalları etkileyen antidepresan bir ilaçtır. BRINTELLIX, bireyin sosyal aktivitelerini ve günlük yaşamını  rahatsız edecek düzeyde düşünmede, konuşmada ve vücut hareketlerinde yavaşlama, konsantrasyon güçlüğü, boşlukta olma hissi, sevilen aktiviteleri yapma isteğini kaybetme, kendini değersiz hissetme, umutsuzluk, çaresizlik, memnuniyetsizlik, üzüntü hali, endişe hissi, uyku bozukluğu ve uykusuzluk, yorgunluk hissi, enerji eksikliği, iştahta azalma gibi majör depresif bozuklukların tedavisinde  kullanılmaktadır.

 

BRINTELLIX 10 mg Film Kaplı Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. BRINTELLIX , depresyon ( majör depresif bozukluk) tedavisinde kullanılır.
  3. •18 yaşın altındaki  gençlerde ve çocuklarda kullanılmamalıdır.
  4. Antidepresan kullanan kişilerdeki özellikle 24 yaşın altındaki hastalardaki kullanımlarının   intihar düşünce ve davranışlarını arttırma olasılığına karşı, tedaviye başladıktan en az 1-2 hafta süresince  hastanın gerek ailesi gerekse doktoru tarafından yakinen izlenmesi gereklidir.
  5. Tedaviniz sırasında kendine zarar verme ile ilgili düşüncelere sahip olma, davranışlarda ve ruh halinde değişiklikler, panik ataklar, uyku sorunları, alıngan, telaşlı, heyecanlı, sarılgan, huzursuz, agresif, ruhsal ve fiziksel olarak kendini hiperaktif hissetme gibi rahatsızlıklarda derhal doktorunuza başvurunuz.
  6. Doktorunuza danışmadan ilaç kullanımını durdurmayınız ve doz miktarını değiştirmeyiniz. En iyi sonucu almak için ilacınızı düzenli bir şekilde kullanınız.
  7. Tedaviniz sırasında kendinizi iyi hissetseniz bile ilacı, doktorunuzun önerdiği sürece kullanmaya devam ediniz.
  8. Eğer karaciğer veya  böbrek yetmezliğiniz var ise bu ilacı kullanmadan önce muhakkak doktorunuzu bilgilendiriniz. İlacınızı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ihtiyaç duyulabilir.
  9. Düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sahip olduğundan, araç  veya makine kullanmak gibi  dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
  10. İlacı kullanırken  alkol almaktan kaçınınız.
  11. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılması önerilmemektedir. Hamilelikte özellikle hamileliğin son 3 ayında kullanıldığında, yeni doğan bebeklerde kas zayıflığı, titreme, huzursuzluk, sürekli ağlama, emme ve uykusuzluk gözlenmiştir. Emzirme döneminde anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verir.

 

BRINTELLIX 10 mg Film Kaplı Tablet’ in kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacınızın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Yemek esnasında veya öğün aralarında alınabilir. Her gün aynı saatte almaya özen gösteriniz.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. Bulantı, ishal, kabızlık, kaşıntı,  anormal rüyalar yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Vortioksetin
İlaç Marka İsmi: BRINTELLIX 10 mg Film Kaplı Tablet

BRINTELLIX 10 mg Film Kaplı Tablet kullanma talimatı


BRINTELLIX 10 mg Film Kaplı Tablet kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir