BRIMO-TIM Steril Göz Damlası

Endikasyon Bilgisi :

BRIMO-TIM Steril Göz Damlası‘nın etken maddesi Timolol, Brimonidin‘ dir. Gözdeki yükselmiş tansiyonun sebep olduğu göz rahatsızlıkları için kullanılmaktadır.  Göz merceği ile kornea arasındaki sıvının dışarıya akışının azaldığı veya fazla sıvı oluşumu durumlarında gözdeki basınç artar, bu da gözdeki sinirlere, damarlara kalıcı zararlar verir. Gözde sulanma, büyüme, korneada bulanıklık, ışık hassasiyeti, Descemet zarında yırtıklar göz içindeki basıncın artması neticesinde oluşur. Eğer, düzenli tedavi yapılmazsa körlüğe varan sonuçlar meydana gelir. BRIMO-TIM  damla, gözdeki artmış tansiyon seviyesini azaltmak için tek başına timolol etken maddeli göz damlasının etkili olmadığı durumlarda glokom tedavisinde gözlerdeki yükselmiş tansiyonun düşürülebilmesi için reçete edilmektedir.

 

BRIMO-TIM Steril Göz Damlası Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

BRIMO-TIM ilacını gözünüze damlattığınızda karın ağrısı, solunum yetersizliği, yüzünüzde, dudak, dil veya boğazınızda şişlik, kurdeşen gibi kendinizde bu ilaca karşı bir alerji gelişirse acilen hekiminizle görüşünüz ve bir sağlık kuruluşuna müracaatta bulununuz.

Eğer şiddetli veya kontrol altına alınamayan nefes darlığı ya da KOAH, saman nezlesi, öksürük gibi bir rahatsızlığınız var ise; gözde iltihap oluşumuna yatkınlığınız var ise, göz kuruluğu ya da göz ile ilgili diğer rahatsızlıklar; gözlerinizde uçuk veya şişme var ise ya da göz operasyonu olma durumu varsa veya daha önce artmış göz içi basıncını düşürmek için göz ameliyatı olduysanız, psikolojik bir tedavi görüyorsanız, karaciğer veya böbrek işlevlerinizde yetersizlik, diyabet, düşük kan şekeri, kalp ritminde bozukluk, konjestif kalp yetersizliği, felç (inme), kan pıhtısı ve dolaşım  (Raynaud hastalığı veya sendromu) ile ilgili sorunlarınız varsa ya da çizgili kas zayıflığı, diyabet veya fazla çalışan tiroid rahatsızlıklarınız var ise BRIMO-TIM ile tedaviye başlamadan önce bu konuları hekiminizle görüşünüz.

Tedaviniz sürerken diş ile ilgili cerrahi müdahale de dahil olmak üzere herhangi bir ameliyat özellikle  göz ameliyatı olma durumuz varsa, ameliyat olmadan önce doktorunuza veya anestezi uzmanına bu ilacı kullandığınızı söyleyiniz. İlacın kullanımını kısa bir süreliğine durdurmanız gerekebilir.

Gözünüze lens takıyorsanız, lens gözünüzdeyken ilacı uygulamamalısınız. Gözünüzde lens olmadan ilacınızı gözünüze uyguladıktan sonra lensinizi kullanabilmeniz için yaklaşık 20 dakikalık  bir süre yeterlidir.

BRIMO-TIM damlayı kullanırken aynı zamanda göz ile ilgili bir damla daha kullanmanız gerekiyorsa,  iki ilaç kullanımı arasında en az 5-10 dakikalık bir süre olmalıdır.

İlacı kullandıktan hemen sonra  görmenizde pusluluk oluşabilir. Görmeniz düzelmeden araba veya alet kullanımı gibi dikkat gerektiren işler yapmaktan kaçınınız.

Hamilelikte ve emzirme dönemlerinde bu ilacın hekime danışılmadan kullanılması önerilmemektedir. Tedaviniz sürerken hamile kalırsanız derhal hekiminizi haberdar ediniz.

 

BRIMO-TIM Steril Göz Damlası’ nın kullanım Şekli:

BRIMO-TIM damla hekiminizce nasıl reçete edildiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedaviniz süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Size söylenilen dozlardan daha fazla kullandığınız takdirde hastalığınız farklı yönde ilerler, sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.

Başınızı arkaya doğru eğiniz ve alt göz kapağınızı aşağıya doğru çekip, yukarıya bakınız.  Bir damla gelecek şekilde  ilacı yavaşça sıkınız ve göz kapağınızı kapayınız. Damlayı damlatırken parmağınızı gözünüzün iç kenarına hafifçe bastırınız. Yaklaşık bir dakika böyle beklemelisiniz. Böylece damlanın gözyaşı kanalından içeri akması önlenecektir. Damlayı iki gözünüz içinde kullanacaksanız aynı işlemi diğer gözünüze de tekrarlayınız.

İlacın damlatma başlığını başta göz ve eller olmak üzere hiç bir yere değdirmeyiniz. Damlalığın kirlenmesi sonucu gözünüzde enfeksiyon gelişebilir.

Her gün iki defa olmak üzere aynı saatlerde birer damla olacak şeklinde damlatılmalıdır.

BRIMO-TIM Steril Göz Damlasının Yan Etkileri :

Depresif ruh hali, halüsinasyonlar, yavaş ya da düzensiz kalp atışları, göğüs sıkışması, ışığa hassasiyet, göz içinde veya çevresinde şişme, kızarıklık, kaşıntı, yanma durumlarında ilacın kullanımını durdurup tıbbi yardım için derhal hekiminize başvurmalısınız.

Gözlerde kumluluk, kızarma, kaşınma ilacın gözlemlenen yan etkileridir.

İlaç Etken Maddesi: Timolol, Brimonidin
İlaç Marka İsmi: BRIMO-TIM Steril Göz Damlası

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir