BOSELIX 62,5 mg film kaplı tablet

İlaç Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

 

  1. İlaç Marka İsmi: BOSELIX 62,5 mg film kaplı tablet
  2. Endikasyon Bilgisi: BOSELIX ilaç, Bosentan monohidrat adlı etken maddeyi içinde bulundurur. Pulmoner arteriyel hipertansiyonda ve dijital ülseri olan sistemik skleroz hastalarında; akciğerlere olan kan akışını verimli hale getirmek, kalbin iş yükünü azaltmak için endotelin reseptör antagonisti olarak.
  3. BOSELIX DOZAJI: yetişkinler için günde 2 defa 62,5 ya da 125 mg; çocuklar için sabah ve akşam 2 mg/kg. şeklindedir.
  4. BOSELIX ile etkileşimi olan preperatlar: ketokonazol, vorikonazol, itrakonazol, ritonavir, Siklosporin A, karbamazepin, takrolimus, glibenklamid, Rifampisin, fenobarbital, Simvastatin, fenitoin, sirolimus, nevirapin, gebeliği önleyici hormonal ilaçlar, sildenafil, epoprostenol.
  5. BOSELIX’in kontrendikeleri: alerjik reaksiyon, karaciğer bozukluğu, gebelik, normalin 3 katı karaciğer aminotransferaz seviyeleri, Siklosporin A ile eş zamanlı kullanmak.
  6. BOSELIX , hamilelikte X kategorisindedir; emzirme döneminde hekime danışmadan kullanılmaz.
  7. BOSELIX yan etkisi: hipotansiyon, bacak ve bilek ödemi, yüzde kızarıklık,  reflü, baş ağrısı, burun tıkanıklığı, ciltte kaşıntılı döküntü.
  8. BOSELIX 62,5 mg film kaplı tablet de dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. BOSELIX tedavisi yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  9. BOSELIX 62,5 mg film kaplı tablet sırasıyla, Kalp Damar Sistemi, Antihipertansifler, Diğer antihipertansifler, pulmoner arteriyel hipertansiyon için antihipertansifler ve bosentan olarak sınıflandırılmış şekilde, C02KX01 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz BOSELIX üretimini Neutec İlaç Sanayi yapar, ruhsatı da aynı şirkete aittir.  BOSELIX 62,5 mg için kısa bilgi ve prospektüs pdf belgeleri (ne ilacıdır; BOSELIX’e başlarken bilinmesi gereken konular; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, sakıncaları; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozajı; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler) aşağıdadır.

 

BOSELIX 62,5 mg kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)
BOSELIX 62,5 mg kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

BOSELIX 62,5 mg kısa ürün bilgisi
BOSELIX 62,5 mg kısa ürün bilgisi

Ruhsatı: Neutec İlaç San. Tic. A.Ş.
Adres: Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Teknopark Alanı D1 Blok Esenler/İstanbul Tel: 0 212 484 28 60-Faks: 0 212 481 61 11

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir