Beniflex 50 mg 20 Draje

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Benzidamin hidroklorür‘ dür. Beniflex Draje, iltihap önleyici ve ağrı kesici etkiler gösterir.  Beniflex , soğuk algınlığına bağlı kulak-burun-boğaz bölgesinde oluşan ağrılar,  tonsillit (bademcik iltihabı), soluk borusu iltihabı, sinüzit gibi  iltihabi ve ağrılı durumlar, diş ağrısı, çene ağrısı, diş tedavisi ve diş eti iltihabına bağlı ağrılar, iltihaplı doku ameliyatları, plastik cerrahi, kulak/burun ameliyatları, diş çekimi sonrası veya ağız içi ameliyatları sonrası görülen ağrı ve iltihabi durumlar, ameliyat sonrası ağrılar,  eklem çevresindeki yumuşak dokunun iltihabi hastalıklarına (bursit ve tendinit) bağlı ağrılar, yanık ve benzer olgulara bağlı iltihap ve ağrılı durumlar  ile kaza veya spor yaralanmalarının neden olduğu çıkık, burkulma, incinme ve ezilmelere bağlı iltihap ve ağrılı durumlarda iltihabın önlemesi ve ağrının giderilmesi için kullanılmaktadır.

Beniflex Draje Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Beniflex Draje, iltihap önleyici ve ağrı kesicidir.
  3. Ortalama tedavi süresi 7-15 gündür.
  4. Eğer uzun süreli kullanmanız gerekiyorsa, tedaviniz sırasında kimyasal kan analizleri, böbrek fonksiyon testleri yapılmalı ve bozukluk olduğu görüldüğünde tedavi derhal kesilmelidir.
  5. Hiperasiditeniz (mide salgısında asit fazlalığı) veya karaciğer fonksiyon bozukluğunuz varsa; bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz.
  6. Tedaviniz sırasında alkol almaktan kaçınınız. Alkol veya alkollü içeceklerle birlikte alındığında karaciğerinize ciddi zararlar verebilir.
  7. Yaşlı hastalarda ilacın yan etkilerine maruz kalma olasılığı daha yüksek olduğundan dikkatli kullanılmalıdır.
  8. Çocuklarda kullanılmamalıdır.
  9. Hamilelik döneminde çok gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır. Emzirme döneminde iseniz, tedaviye başlamadan önce, doktorunuza emzirmekte olduğunuzu söyleyiniz. Eğer emziriyorsanız kullanmayınız.

 

Beniflex Draje’ nin kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte tok karnına alınız.
  3. Günlük önerilen doz: Günde 3 defa 1 draje önerilir. Gerekli görüldüğü durumlarda gece yatmadan 2 saat önce 1 draje daha alınabilir.
  4. Günde 4 drajeden fazla kullanılmamalıdır.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Bulantı,  epi­gast­rik ba­sınç (midede basınç) ve yanma hissi yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Benzidamin hidroklorür
İlaç Marka İsmi:  Beniflex 50 mg 20 Draje

Beniflex 50 mg 20 Draje kullanma talimatı


Beniflex 50 mg 20 Draje kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir