BECOVITAL Yumuşak Kapsül

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B6, Dekspantenol, Nikotinamid’ dir. BECOVITAL Yumuşak Kapsül, B grubu vitamini eksikliği bulunan hastalarda kullanılmaktadır. Beslenme bozukluklarına bağlı vitamin yetersizliği durumlarında ve normal beslenmenin desteklenmesi amacıyla;  ameliyat sonrası uzun nekahat dönemlerindeki hastalarda beslenme gereksinimlerinin karşılanmasında,  vücut ve zihnin çabuk yorulması, unutkanlık, sinirlilik, kol ve bacaklarda titreme gibi genel şikayetleri olan hastalardaki vitamin gereksinimlerinde ve ayrıca zona, sinir ağrısı, sinir iltihabı, şeker hastalarında görülen sinir hasarı rahatsızlıklarında; kalp kası bozukluğu, radyasyon hastalığı, ateşli romatizma ve alkolizm sırasında görülen uzun süreli zehirlenmelerde tedaviye yardımcı olarak da kullanılmaktadır.

 

BECOVITAL Yumuşak Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. B grubu vitamini eksikliği bulunan hastalarda kullanılmaktadır.
  3. Vitamin B12 veya folik asit eksikliğine bağlı anemi hastalığınız varsa veya parkinson hastası ya da tüberküloz  hastası iseniz  veya yüksek miktarda alkol tüketiyorsanız, bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu söyleyiniz. İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
  4. İlacı kullandığınız sürece idrarınızın rengi koyu sarı olabilir. Bu gayet normal bir durumdur ve ilacı kullanmaya devam edebilirsiniz. B2  vitamini idrarı sarıya boyar.
  5. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

 

BECOVITAL Yumuşak Kapsül’ ün Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız.

 

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. İlacın kullanımına bağlı olarak yaygın görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

 

İlaç Etken Maddesi:  Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B6, Dekspantenol, Nikotinamid
İlaç Marka İsmi: BECOVITAL Yumuşak Kapsül

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir