BECONYL 1.5 mg /66.5 mg 5 ml Şurup

Endikasyon Bilgisi :

BECONYL 1.5 mg /66.5 mg 5 ml Şurup bronşlardaki düz kasları gevşeten Terbutalin sülfat ile balgam sökücü etkiye sahip Guaifenesin olmak üzere iki etken maddeden ibaret bir şuruptur. BECONYL, kronik bronşit, bronşiyel astım, anfizem ve tıkanma ile ilgili benzer hastalıklarda  bronşların daralmasıyla meydana gelen hışıltılı ve zor nefes alma gibi ani belirtilerin ortaya çıkmaması için bronşlarda daralmayı önler, boğaz veya bronşlarda biriken koyu kıvamlı balgamın öksürük refleksiyle dışarıya çıkarılmasını sağlar.

 

BECONYL Şurup Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. BECONYL Şurup, bronşlarda meydana gelen kasılma ve balgamla seyreden solunum yollarındaki tıkanma ile ilgili hastalıklarda kullanılmaktadır.
  2. Astım krizi anında bu ilaç kullanılmamalı,  hızlı etkisi olan inhalasyon ilaçlar tercih edilmelidir.
  3. Bu ilacın kan şekerini yükseltici etkisi olduğundan, ilacı kullandığınız sürece sık sık şeker kontrolü yaptırmalısınız.
  4. 65 yaşın üzerinde iseniz ya da yakın zamanda herhangi bir ameliyat olma durumu, kanınızda potasyum seviyesinde düşüklük, kalbinizde ritim bozukluğunuz veya ağır kalp yetersizliği durumlarından herhangi birisi var ise bu ilacı hekime sormadan kullanmanız önerilmez.
  5. Nefes alma zorluğunuzu gidermek için her zaman aldığınız ilaç miktarı aynı rahatlamayı sağlamıyorsa, derhal doktorunuzla iletişime geçiniz. Astımınızı kontrol altına almak için ilave bir tedaviye gerek duyulabilir.
  6. Kalp damar sistemi ile ilgili  rahatsızlığı olanlarda  rahim kaslarının gevşemesinde kullanılması sakıncalıdır.
  7. BECONYL şurubu aksatmadan kullanmanıza rağmen, astıma bağlı geceleri çok sık uyanıyorsanız ya da  göğüs sıkışması ve soluk almada güçlük çekiyorsanız acilen hekiminizle konuşunuz. Bu tür yakınmalar astımınızın kontrol altına alınamadığının işaretidir.
  8. Hekime sorulmadan BECONYL şurubun kullanımını kesmeyiniz. İlacın kullanımını aniden durdurursanız astım belirtileriniz şiddetlenebilir.
  9. BECONYL şurubu kullanırken sigara içilen ortamdan uzak durmalı, soğuk ve kuru havada kalmamalı, tozlu hava solumamalı, hayvan tüyü gibi alerjik durumlardan kaçınmalısınız.
  10. BECONYL şurup, küçük çocuklara hekim önerisiyle verilmelidir.
  11. Hamilelik döneminde  ve emzirme dönemlerinde doğmamış bebek ve emzirilen bebek için zararlı olabileceğinden hekiminize sormadan kullanılması öngörülmez.

BECONYL 1.5 mg /66.5 mg 5 ml Şurup’un Kullanım Şekli :

  1. Yetişkinlerde; 3 defa  2 veya 3 er ölçek günlük önerilen dozdur.
  2. Küçük çocuklarda, günlük önerilen doz: Çocuğun kilosuna göre günlük doz miktarı hekim tarafından belirleyecektir.
  3. BECONYL şurubu kullanırken, kazara fazla ilaç almanıza sebep olabileceğinden yemek kaşığı kullanmayınız, ancak şurup kutusundaki ölçekli kaşık ile almanız halinde ilacı doğru dozda aldığınızdan emin olabilirsiniz.
  4. Hekiminiz BECONYL şurubu nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen hekiminizin direktiflerini harfiyen yerine getiriniz. Tavsiye edilenden daha fazla ya da ilacı bırakmanız söylenmesine karşı halen ısrarla ilaca devam etmeyi uzattığınız takdirde rahatsızlığınızda bir iyileşme sağlanmaz, aksine hayati tehlikeye varabilecek ölçüde sağlığınıza ciddi zararları olur.

 

BECONYL Şurup Yan Etkileri :

  1. BECONYL Şurubu içtikten sonra soluk alamama, kurdeşen, şiddetli karın ağrısı gibi alerjiyi işaret eden  bir durumu kendinizde görürseniz hiç vakit kaybetmeden hekiminizi arayınız.
  2. —Kalp atışlarında artış, ritim bozukluğu, çarpıntı, bulantı , baş ağrısı, titreme, kas zayıflığı ilacın geçici yan etkileridir. Bu şikayetlerden biri görüldüğünde hekiminizle irtibata geçiniz.

 

İlaç Etken Maddesi: Terbutalin sülfat, Guaifenesin
İlaç Marka İsmi: BECONYL 1.5 mg /66.5 mg 5 ml Şurup

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir