AVIRAVIR 0,5 mg Film Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etkin maddesi Entekavir’dir.  AVIRAVIR 0,5 mg Film Tablet, hepatit B virüslerinin çoğalmasını önleyen ve karaciğer hücrelerine bulaşmasını engelleyen antiviral (virüslere karşı savaşan)  bir ilaçtır.  Yetişkinlerde görülen  HBV – hepatit B (karaciğer iltihabı) virüsü enfeksiyonunun  tedavisinde kullanılır. Vücutta virüs miktarını azaltır ve karaciğerin durumunu iyileştirir.

AVIRAVIR 0,5 mg Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Yetişkinlerde görülen  HBV – hepatit B (karaciğer iltihabı) virüsü enfeksiyonunun  tedavisinde kullanılır. Vücutta virüs miktarını azaltır ve karaciğerin durumunu iyileştirir.
  3. Eğer daha önce HIV enfeksiyonu geçirdiyseniz ya da tedavi edilmemiş HIV yada AIDS hastasıysanız  veya böbrek hastalığınız, karaciğer hastalığınız varsa ya da karaciğer nakli olduysanız; bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu anlatınız. İlacınızı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
  4. İlacın kullanımı sırasında bazı kişilerde laktik asidoz durumu gelişmiştir. Laktik asidoz belirtileri ile kendini gösteren  güçsüzlük, halsizlik, artan uykusuzluk, düşük kalp hızı, üşüme hissi, kas ağrısı, nefes darlığı, mide ağrısı, baş dönmesi hissi ve bayılma gibi rahatsızlıklardan  herhangi birine  sahipseniz acilen doktorunuzu arayınız ya da bir sağlık kuruluşunun acil servisinden  yardım isteyiniz.
  5. Kullanımı ciddi böbrek problemlerine yol açabilir. Bu durum özellikle de böbrek hastalığınız varsa ya da böbrek fonksiyonlarınızı azaltan ilaçlar kullanıyorsanız daha sık görülebilir.
  6. İlacın alımını durdurduktan  sonraki birkaç ay karaciğer fonksiyonlarınızı  doktorunuza kontrol ettirmelisiniz. Aylar sonra bile karaciğerde semptomlar gelişebilir.
  7. İlacın, durumunuzu  iyileştirip iyileştirmediğinden emin olabilmek için belirli aralıklarla kan tahlilleri yapılması gerekmektedir. Ayrıca karaciğer ve böbrek fonksiyonlarınızı da kontrol ettiriniz.
  8. İlacınızı düzenli bir şekilde atlamadan kullanmalısınız. Tamamen bitmeden doktorunuza tekrar  reçete ettiriniz.
  9. İlacın kullanımı hepatit B’ yi diğer insanlara bulaştırmayı engellemeyecektir. Bunun için korunmasız cinsel ilişkiden kaçınınız ve iğne, tıraş bıçağı ya da diş fırçanızı etrafınızdakilerle paylaşmayınız.
  10. 16 yaşından küçük hastalarda kullanılmamalıdır.
  11. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

AVIRAVIR 0,5 mg Film Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacı bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Yemekten 2 saat önce veya 2 saat sonra aç karnına almanız önerilir.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Bulantı, kusma, hazımsızlık, ishal, baş ağrısı, uykusuzluk, uyuklama hali, sersemlik, karaciğer enzimlerinde yükselme yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Entekavir

İlaç Marka İsmi: AVIRAVIR 0,5 mg Film Tablet

AVIRAVIR 0,5 mg Film Tablet İlaç Prospektüsü


aviravir-05-mg-film-tablet-ilac-prospektusu

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir