AVAMYS Burun Spreyi

Endikasyon Bilgisi:

İlacın Etken Maddesi  Flutikazon Furoat’tır. AVAMYS Burun Spreyi, vücutta  iltihaba neden olan maddelerin salınımını ve etkilerini azaltan bir ilaçtır. Yıl boyunca devam eden alerjik nezlenin (pereniyal alerjik rinit) ve mevsimlere bağlı nezlenin (saman nezlesi)  önlenmesi ve tedavisinde kullanılır. Kullanımı  yetişkinler ve 6 yaş üzeri çocuklar içindir.

AVAMYS Burun Spreyi Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Yıl boyunca devam eden alerjik nezlenin (pereniyal alerjik rinit) ve mevsimlere bağlı nezlenin (saman nezlesi)  önlenmesi ve tedavisinde kullanılır.
  3. Eğer ciddi karaciğer hastalığınız veya böbrek hastalığınız varsa ya da tiroid hastalığı, kalp damar hastalığı, şeker hastalığı, yüksek göz tansiyonu, katarakt, miastenia gravis, verem (tüberküloz),  mide bağırsak hastalığı, osteoporoz veya nöbet riskiniz varsa ya da yakın zamanda kalp krizi geçirdiyseniz veya Ritonavir ile HIV tedavisi görüyorsanız bu ilacı kullanmadan önce, doktorunuza durumunuzu anlatınız.
  4. Son zamanlarda burun ile ilgili herhangi bir kaza veya ameliyat geçirdiyseniz veya burun içinde yaralar veya ülser varsa bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu anlatınız. Bu ilacın kullanımı sizin için uygun olmayabilir.
  5. İlacın önerilen dozdan daha yüksek dozlarda alınması böbrek üstü bezinin baskılanmasına yol açabileceğinden, ilacı doktorunuzun önerdiği süre ve dozlarda kullanınız.
  6. Bu ilacın kullanımı sırasında burun kanaması, burunda iyileşmeyen yaralar ve görme problemi gibi durumlardan herhangi biriyle karşılaşırsanız, durumu doktorunuza bildiriniz.
  7. Bu ilaç vücutta enfeksiyonlarla savaşan kan hücrelerinin azalmasına sebep olabilir. Hasta ve enfeksiyonlu kişilerle temastan kaçınınız.
  8. Bu ilacı kullanmaya başladıktan bir kaç gün içerisinde iyileşme belirtileri görülür. Bir hafta sonra belirtilerinizde  iyileşme olmazsa doktorunuzu bilgilendiriniz.
  9. Doktor tavsiyesi olmadan bu ilacı çocuklarda kullanmayınız. Bu ilacın kullanımı çocuklarda gelişimi etkileyebilir Çocuğunuzun normalden daha yavaş geliştiğini gözlemliyorsanız durumu doktorunuza bildiriniz.
  10. İlacı 6 yaşın altındaki çocuklarda kullanmayınız.
  11. Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.

AVAMYS Burun Spreyi’nin kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. Kullanmadan önce burnunuzu temizleyiniz. Parmağınızla burun deliklerinden birini kapatınız. Başınızıı dik tutup pompanın ucunu diğer burun deliğinize sokup tam nefes alırken ilacı önerilen miktarda  püskürtünüz. Ardından aynı işlemi diğer burun deliğiniz için tekrarlayınız.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. İlacın kullanımı sırasında ağır ve  sürekli burun kanaması, burunda iyileşmeyen yaralar, burun akması, baş ağrısı, sersemlik ve görme problemi gibi yan etkilerden herhangi biriyle karşılaşırsanız, acilen doktorunuza başvurunuz.

İlaç Etken Maddesi: Flutikazon Furoat

İlaç Marka İsmi:  AVAMYS Burun Spreyi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir