AUGMENTIN BID Film Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Amoksisilin, Klavulanik Asit’tir. AUGMENTİN BID 1000 mg  Film Tablet, vücuttaki bakterilerle savaşarak, bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonlarda kullanılan penisilin gurubu bir antibiyotiktir. AUGMENTİN 1000 mg, zatürre, bronşit, akciğer enfeksiyonu, tonsillit, kulakta gelişen enfeksiyonlar, sinüzlerde iltihaplanma, septisemi, lohusalık humması, düşük sonrası gelişen enfeksiyonlar, yumurtalık kanalları, idrar yolları, genital bölge ve karın içi organlarda gelişen enfeksiyonlar, cilt, yumuşak doku  (kıl kökü absesi, iltihabi yaralar, bağ dokusu iltihabı-selülit, yılancık, çıban vb.) ve dişeti absesinde kullanılır.

 

AUGMENTİN BID 1000 mg Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa; kullanmanız önerilmez.
  2. Daha önceleri antibiyotik kullanımdan kaynaklanan kolit (kolon iltihaplanması), alerjik reaksiyon ya da hepatik yetmezlik yaşadıysanız; kullanmayınız.
  3. AUGMENTIN hafif ishale sebep olabilir . Ancak aşırı sulu ve kanlı ishaliniz var ise; ishali durdurmak için başka bir ilaç kullanmayınız, acilen hekiminizle irtibat kurunuz.
  4. Renal yetmezlik ya da kan sulandırıcı ilaç kullanımı var ise; AUGMENTIN’e başlamadan önce doz ayarlaması için hekime bildirilmelidir.
  5. İlacın rahatsızlığınızı iyileştirdiğini hissettiğinizde bile kullanmayı kesmeyiniz, AUGMENTIN’i hekiminizin önerdiği sürece kullanmanız gerekiyor. Çünkü enfeksiyon vücuttan tamamıyla temizlenmeden de iyileşme belirtileri görülebilir.
  6. AUGMENTIN, oral yolla alınan gebelik önleyici ilaçların etkisini azaltmaktadır. İstenmeyen bir gebelik olmaması için hormonal olmayan ikinci bir doğum kontrol metodu ile korununuz.
  7. Etkileşim : Mikofenolat mofetil, Probenesid, metotreksat, allopurinol, gebelik önleyici ilaçlar (oral)
  8. AUGMENTIN 1000 mg, 12 yaşından küçüklere verilmemelidir.
  9. Gebelik ve emzirme dönemlerinde hekiminize danışmadan bu ilacı kullanmayınız.

 

AUGMENTİN BID 1000 mg Film Tablet’in kullanım Şekli:

  1. İlacınızın her dozunu bir bardak dolusu su ile beraber alınız. Sindirim sistemi rahatsızlıklarına karşı yemek esnasında yutunuz.
  2. 12 yaşından büyük çocuklar ve yetişkinler için önerilen: orta-hafif enfeksiyonlarda günde 2 defa 625 mg; ağır enfeksiyonlarda  günde 2 defa 1000 mg ; diş apsesinde günde 2 defa 625 mg.
  3. AUGMENTIN 1000 mg da dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz AUGMENTIN’i nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. AUGMENTIN’i size verilen dozlardan daha fazla kullanmanız rahatsızlığınızda daha çabuk bir iyileşme sağlamaz. AUGMENTIN 1000 mg ile tedavi yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. AUGMENTIN kullanmaya başladıktan sonra, karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , boğaz ve dilde şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.
  2. Yan etki: mukokutanöz kandidiyazis, dışkıda yumuşama.

 

İlaç Etken Maddesi: Amoksisilin, Klavulanik Asit
İlaç Marka İsmi: AUGMENTIN BID 1000 mg Film Tablet
AUGMENTIN 1000 mg sırasıyla; Antienfektifler, Sistemik Antibakteriyeller, Penisilinler, Penisilinli kombinasyonlar ve  amoksisilin, klavulanik asit şeklinde sınıflandırılmış olup, J01CR02 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz AUGMENTIN 1000 mg, GLAXOSMİTHKLİNE İLAÇLARI SANAYİ firmasının ürünüdür.

AUGMENTIN 1000 mg için kısa bilgi ve prospektüs pdf belgeleri (Endikeleri,  AUGMENTIN ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, AUGMENTIN BID dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; AUGMENTIN kullanım şekli; AUGMENTIN yan etkisi, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi AUGMENTIN 1000 mg ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

AUGMENTIN BID 1000 mg Film Tablet Kullanma Talimatı (ilaç prospektüsü)


AUGMENTİN BID 1000 mg Film Tablet Kullanma Talimatı (ilaç prospektüsü)

AUGMENTIN BID 1000 mg Film Tablet Kısa ürün bilgisi

AUGMENTİN BID 1000 mg Film Tablet Kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir