ATIVAN EXPIDET Tablet

Endikasyon bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Lorazepam’ dır. ATIVAN EXPIDET 1 mg Tablet, beyinde dengesiz hale gelerek anksiyeteye (endişe, kaygı)  sebep olabilecek kimyasalları etkileyen bir ilaçtır.  Sakinleştirici, kaygı giderici ve uyku verici özelliği ile depresif ruh hali ve anksiyete rahatsızlıklarının ( endişe, kaygı hali, huzursuzluk hissi) giderilmesinde (yalnızca ilaçsız tedaviye yanıt alınamayan durumlarda ve hastalığın ağır seyrettiği, kişinin günlük yaşamını aşırı sıkıntıya soktuğu durumlarda kısa bir süre için kullanılmalıdır); ameliyat öncesi hastayı operasyona hazırlamak için sakinleştirici olarak ve kanser kemoterapisine bağlı bulantı ve kusmanın önlenmesi ve giderilmesinde kullanılır. Ayrıca birkaç ilaç ile tedavinin gerekli olduğu psikotik durumlara ve ağır depresyona bağlı anksiyete rahatsızlığında ek olarak kaygı giderici tedaviye ihtiyaç duyulduğunda diğer ilaçlarla beraber kullanılabilir.

ATIVAN EXPIDET 1 mg Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Beyinde dengesiz hale gelerek anksiyeteye (endişe, kaygı)  sebep olabilecek kimyasalları etkileyen bir ilaçtır.
  3. Ciddi karaciğer yetmezliğiniz veya ciddi solunum bozukluğu rahatsızlığınız ya da göz tansiyonunuz (akut dar açılı glokom), kas güçsüzlüğü veya uyku apnesi sendromunuz var ise (uykuda geçici solunum kesilmesi) bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu söyleyiniz. İlacın kullanımı sizin için uygun değildir.
  4. Karaciğer ve böbrek hastalığı,  epilepsi ve diğer hastalık nöbetleri, geçmişte hap ya da alkol bağımlılığı öyküsü, geçmişte bir ruhsal hastalık, depresyon ya da intihar düşüncesi veya davranışı öyküsü, astım, amfizem, bronşit, kronik akciğer hastalığı (KOAH) veya diğer solunum hastalıkları, uyku esnasında solunum durması rahatsızlığı  gibi durumlardan herhangi birine sahipseniz  bu ilacı kullanmadan önce muhakkak doktorunuza durumunuzu anlatınız. İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ihtiyacınız olabilir.
  5. İlacı doktorunuzun reçetede belirttiği dozdan fazla almayınız. Doz aşımı ölümcül olabilir.
  6. Bu ilaç sadece kısa bir süre için kullanılmalıdır. İlacın kullanımını aniden bırakmayınız. Çünkü yoksunluk semptomları yaşayabilirsiniz. İlacın kullanımını yavaş yavaş doktor gözetiminde bırakmalısınız.
  7. İlacın kullanımı alışkanlık yapmaktadır. İlacı özellikle geçmişinde hap kullanımı veya bağımlılığı olan kişiler ile paylaşmayınız.
  8. Bu ilacı kullanan yaşlı ve çocuklarda düşme ve kaza olasılığı fazladır. Bu hastalarda düşme ve kazadan dolayı yaralanmaları önlemek için dikkatli olunuz.
  9. İlacı kullanırken alkol almayınız. İlacın yatıştırıcı etkisini arttırabilir.
  10. İlacın kullanımı düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sahip olduğundan, dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivasyonlardan kaçınınız ve araç kullanmayınız.
  11. 12 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.
  12. Hamilelik döneminde ya da hamile kalmayı planlıyorsanız bu ilacı kullanmayınız. Eğer ilacın kullanımı sırasında hamile kalırsanız derhal doktorunuza durumu bildiriniz. Özellikle hamileliğin ilk ve son 3 ayında kesinlikle kullanılmamalıdır. Emzirme döneminde anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

ATIVAN EXPIDET 1 mg Tablet’ in kullanım Şekli:

  1. ATİVAN da dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız.
  2. Doktorunuz ATİVAN’ı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  3. ATİVAN tableti dilinizin ucuna yerleştiriniz. Erimesini bekleyip, bir bardak suyla veya susuz yutabilirsiniz.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. ATİVAN’ı aldıktan sonra şiddetli karın ağrısı, nefes alma zorluğu, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , boğaz ve dilde şişkinlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.
  2. ATİVAN Yan etki: Kaslarda zayıflık, güçsüzlük, halsizlik, uyku hali, saldırganlık, bilinç bulanıklığı, solunum zorluğu gibi geçici yan etkiler tedavi başlangıcında görülebilir. Tedavi devam ettikçe ve doz düşürüldüğünde bu etkiler azalmaya başlar.

İlaç Etken Maddesi: Lorazepam
İlaç Marka İsmi:  ATIVAN EXPIDET 1 mg Tablet
Sırasıyla; Sinir Sistemi, Psikoleptikler, Anksiyolitikler, Benzodiazepin türevleri ve lorazepam şeklinde sınıflandırılmış olup, N05BA06 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden yeşil reçeteyle temin edebileceğiniz ATİVAN 1 mg, PFİZER PFE İLAÇLARI firmasının ürünüdür.
ATİVAN için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, ATİVAN 1 mg ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, ATİVAN dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; kullanım şekli; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler)

ATİVAN EXPİDET 1 mg Tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

ATİVAN EXPİDET 1 mg Tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

ATİVAN EXPİDET 1 mg Tablet kısa ürün bilgisi

ATİVAN EXPİDET 1 mg Tablet kısa ürün bilgisi

ATİVAN ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
ATİVAN’ ı size verilen dozlardan daha fazla kullanmanız rahatsızlığınızda daha çabuk bir iyileşme sağlamaz. Ayrıca ATİVAN’ ı bırakmanız gerektiği söylendiği halde ısrarla devam etmeyi uzattığınız takdirde ilacın sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.

 

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir