ATEROZ 80 mg Film Tablet

Atorvastatin kalsiyum etken maddesini içinde bulunduran ATEROZ 80 mg Film Tablet, sırasıyla; Kalp Damar Sistemi, Lipid Metabolizmasına etkili ilaçlar, Serum Lipid Düşürücü İlaçlar, CoA redüctaze inhibitörleri ve atorvastatin şeklinde sınıflandırılmış olup, C10AA05 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz ATEROZ, BİLİM İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.

ATEROZ için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, ATEROZ ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, ATEROZ dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; ATEROZ kullanım şekli; ATEROZ’un yan etkileri, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi ATEROZ tablet ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

ATEROZ 80 mg Film Tablet Kullanma Talimatı (ilaç prospektüsü)

ATEROZ 80 mg Film Tablet Kullanma Talimatı (ilaç prospektüsü)

ATEROZ 80 mg Film Tablet Kısa Ürün Bilgisi

ATEROZ 80 mg Film Tablet Kısa Ürün Bilgisi

İlacın etken maddesi Atorvastatin kalsiyum, hiperkolesterolemi tedavisinde ve kardiyovasküler riskten korunmada;  lipid düzenleyici

Doz: 10 mg-80 mg

Etkileşim: fusidik asit, siklosporin, digoksin, rifampin, telitromisin, verapamil, gemfibrozil, diltiazem, varfarin, AIDS ilaçları, amiodaron, kolşisin, klaritromisin, ketokonazol, astemizol, stiripentol, simetidin, antiasitler, oral kontraseptif haplar, ezetimib, fenazon, terfenadin, diğer lipid düzenleyiciler.

Hamilelikte X kategorisindedir, emzirenler hekime danışmadan kullanmamalıdırlar.

Kontrendikeleri: yüksek serum transaminaz düzeyi, karaciğer bozukluğu, hepatit C hastalığı, emzirme, gebelik, atorvastatin alerjisi.

Yan etki; Karaciğer testlerinde değişiklikler, artralji, dispepsi, gaz, konstipasyon, hiperglisemi, epistaksis, nazofaranjit, diyare, alerji hassasiyeti.

ATEROZ 80 mg Film Tablet de dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz ATEROZ’u nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. ATEROZ’u size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir