ASPIRIN PLUS -C Efervesan Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etkin maddesi Asetilsalisilik asit (400 mg) ve C vitamini (240 mg)‘ dir. ASPIRIN PLUS -C Efervesan Tablet, vücutta iltihaba, ateş ve ağrıya sebep olan maddeleri azaltan iltihap önleyici, ağrı kesici ve ateş düşürücüdür. ASPIRIN PLUS, hafif ve orta şiddetteki migren, bel, omuz, boyun ağrıları, kas ağrısı, romatizmal ağrılar ile nezle (rinit), grip ve soğuk algınlığına bağlı genel vücut kırgınlığı, baş ağrısı, kulak, boğaz ağrılarının giderilmesinde ve ateşin önlenmesinde kullanılır.

 

ASPIRIN PLUS -C Efervesan Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. ASPIRIN PLUS, vücutta iltihaba, ateş ve ağrıya sebep olan maddeleri azaltan iltihap önleyici, ağrı kesici ve ateş düşürücü bir ajandır.
  3. Tedaviniz sırasında kahve telvesi gibi kusma, siyah-kanlı, katramsı dışkılama gibi mide kanaması belirtileri olursa ilacın alımını durdurup tıbbi yardım için derhal doktorunuza başvurunuz.
  4. Eğer herhangi bir ameliyat veya diş ile ilgili bir operasyon geçirme durumunuz varsa, bu ilacı  kullandığınızı  cerrahınıza veya diş hekiminize bildiriniz. Doktorunuz ilacın kullanımını bir süreliğine durdurabilir.
  5. İlacı kullanırken kesinlikle alkol almayınız. Alkol mide kanaması riskini arttırabilir.
  6. Hemofili (kanama düzensizliği) hastalığınız varsa ya da yakın geçmişte mide veya bağırsak kanaması öyküsü veya ilaca karşı bir alerjiniz var ise;  kullanmayınız.
  7. Eğer karaciğer rahatsızlığı, böbrek rahatsızlığı, kanama ya da kan pıhtılaşma bozuklukları, astım, mevsim alerjisi, nezle, mide  ülseri, burunda polip varlığı, gut hastalığı, konjestif kalp yetmezliği, kalp rahatsızlığı, yüksek kan basıncı  gibi rahatsızlıklarınız var ise  doktorunuzu bilgilendirmeden bu ilacı kullanmayınız.
  8. Ateşi olan çocuk veya ergenlik dönemindeki gençlere özellikle grip ya da su çiçeği rahatsızlıkları varsa hekime danışılmadan verilmemelidir.
  9. ASPIRIN PLUS-C kullanım süresi hekim tarafından önerilmedikçe 4 günü aşmamalıdır.
  10. ASPIRIN PLUS-C tableti hamilelikte ve emzirme dönemlerinde hekime sormadan kullanmayınız.

 

ASPIRIN PLUS -C Efervesan Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacın her tabletini bir bardak suda eritiniz ve bekletmeden içiniz. Mide tahrişini azaltmak için yemekle birlikte alınız.

 İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen hekiminize başvurunuz.
  2. Mide ekşimesine bağlı kusma, bulantı, göğüste yanma, mide ağrısı ASPİRİN PLUS C tabletin yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Asetilsalisilik asit, C vitamini
İlaç Marka İsmi: ASPIRIN PLUS -C Efervesan Tablet
ASPIRIN PLUS -C Efervesan Tablet’in farmakoterapötik grubu ve ATC kodu: Antiinflamatuvar, antiromatizmal ve analjezik ajanlar, Asetilsalisilik asit kombinasyonları (psikoleptikler hariç)-N02BA51
İlacın ruhsat sahibi: Bayer Türk Kimya San. Ltd. Şti.
Fatih Sultan Mehmet Mah. Balkan Cad. No: 53 34770 Ümraniye / İstanbul
Tel: 0216 528 36 00-Faks: 0216 645 39 50
İmal Yeri: Bayer Türk Kimya San. Ltd. Şti., Zeytinburnu/İstanbul

ASPİRİN PLUS -C Efervesan Tablet prospektüsü, kullanma talimatı
ASPİRİN PLUS -C Efervesan Tablet prospektüsü, kullanma talimatı

ASPİRİN PLUS -C Efervesan Tabletin kısa ürün bilgisi
ASPİRİN PLUS -C Efervesan Tabletin kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir