ASMAFILIN FORTE Kapsül

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Aminofilin (Teofilin etilendiamin) ’dir. ASMAFILIN FORTE Kapsül,  göğüsteki ve akciğerlerdeki kasları gevşeterek bronşları genişleten bir ilaçtır. Akciğerleri, bronşlarda spazmlarla kasılmaya neden olan alerjenlere karşı  daha az duyarsız hale getirir. Astım, sol kalp yetmezliğinden doğan akciğer ödemi ve gece ortaya çıkan solunum zorluğu; kronik bronşit ve KOAH hastalıklarında bronşlarda meydana gelen kasılmaların önlenmesi ve tedavisinde kullanılır.

ASMAFILIN FORTE Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Akciğerleri, bronşlarda spazmlarla kasılmaya neden olan alerjenlere karşı  daha az duyarsız hale getirir. Astım, sol kalp yetmezliğinden doğan akciğer ödemi ve gece ortaya çıkan solunum zorluğu; kronik bronşit ve KOAH hastalıklarında bronşlarda meydana gelen kasılmaların önlenmesi ve tedavisinde kullanılır.
  3. Kahve, çay, kola, çikolata gibi kafein içeren yiyeceklerden uzak durunuz. Kafein ilacın olası yan etkilerini arttırmaktadır.
  4. Mide ülseri, onikiparmak bağırsağı ülseri ve gastrit var ise bu ilacı kullanmayınız.
  5. Eğer karaciğer hastalığı(siroz,hepatit), böbrek hastalığı, düşük troid, akciğerlerde sıvı toplanması, kalp yetmezliği, kalp ritim bozukluğu, yüksek ateş, epilepsi (sara), mide ülseri , onikiparmak bağırsağı ülseri ve sigara kullanımı gibi rahatsızlıklarınız var ise ilacı kullanmadan önce doktorunuzu bilgilendirmelisiniz.
  6. İlacı kullandığınız sürece doktorunuza danışmadan sigarayı bırakmayınız veya başlamamalısınız. Çünkü durumunuza göre doktorunuz doz ayarlaması yapacaktır.
  7. Hamilelik dönemi ve emzirme döneminde doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.

ASMAFILIN FORTE Kapsül‘ün Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte yemeklerden önce alınız.

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Baş ağrısı, uzun süren mide bulantısı, kahve telvesi şekinde kusma, kanlı öksürük, uykusuzluk, sinirlilik hali,  istem dışı kasılmalar ve düzensiz ve hızlı  kalp atışları  gibi yan etkiler görüldüğünde  ilacın kullanımını durdurup derhal doktorunuzdan yardım isteyiniz.

İlaç Etken Maddesi:  Aminofilin (Teofilin etilendiamin)

İlaç Marka İsmi: ASMAFILIN FORTE Kapsül

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir