ASIST Şurup hazırlamak için Granül (pediatrik)

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Asetilsistein (200 mg)‘ dir. ASIST %4 Şurup Hazırlamak İçin Granül (pediatrik), bronşlar ve akciğerlerle (bronkopulmoner)  ilgili  rahatsızlıklarda ve soğuk algınlığına, üşütmeye bağlı solunum yolu iltihaplanması durumlarında; ağız, boğaz ve akciğerleri kaplayan koyu şekildeki balgamı parçalamak suretiyle kıvamını azaltarak, balgamın rahatça dışarıya çıkarılmasını sağlar. Göğüs tıkanıklıklarını giderir. ASIST Şurup ayrıca parasetamol (asetaminofen) zehirlenmelerinde karaciğerde hasar oluşmasını önlemektedir. Kullanımı bebekler ve çocuklar içindir.

 

ASIST %4 Şurup Hazırlamak İçin Granül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

 

  1. ASIST Şurup, bebek ve çocuklarda solunum yolu ve akciğerlerde oluşan koyu ve yapışkan olduğu için çıkarılması güç olan balgamı eritir, aynı zamanda bu tür rahatsızlıklarda balgam oluşumunun engellenmesinde de katkı sağlar.
  2. Bu ilaçla tedavi olurken sulu gıdalar tüketmeye özen göstermelisiniz. Sulu gıdaların balgamın söktürülmesinde yardımı olabilir.
  3. Öksürük giderici ilaçlar yeterli öksürüğün azalmasına sebep olabileceğinden balgam öksürükle dışarıya atılamaz ve göğüste tıkanıklık başlar. Dolayısıyla Asist Şurup öksürük gidericilerle birlikte kesinlikle kullanılmamalıdır.
  4. Eğer çocuğunuzun midesi sürekli bulanıyorsa veya şiddetli kusması varsa Asist Şurup kullanımının bulantı veya kusmayı arttırabileceği ihtimaline karşı bu ilaca başlamadan önce hekime bu hususu anlatınız.
  5. ASIST Şurup, çocuğunuza veya size sadece mevcut durumunuz için reçetelenmiştir. Hiçbir zaman başkasıyla paylaşmayınız.
  6. Bazı durumlarda ASIST Şurup Hazırlamak İçin Granül kullanımı özel dikkat gerektirir. Bundan dolayı herhangi bir sağlık sorununuz  özellikle böbrek veya karaciğer işlevlerinizde bozukluk, nöbet öykünüz, astımınız ya da mide-oniki parmak bağırsağı ülseriniz varsa bu ilaçla tedaviye başlamadan önce hekiminizi durumunuz hakkında bilgilendiriniz.
  7. Eğer antibiyotik tedavisi görüyorsanız ve Asist Şurup da kullanıyorsanız, iki ilaç kullanımı arasında minimum iki saatlik bir zaman aralığı olmalıdır.
  8. Hamileyseniz, ilaç kullanımı konusunda her zaman çok tedbirli davranmalısınız. Hamilelikte ve süt verme dönemlerinde hekime sormadan ASIST Şurup kullanılması önerilmemektedir.
  9. Her ilaçta olduğu gibi Asetilsistein ile etkileşebilecek ilaçlar olabilir. Hekimi kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminizle görüşmeden başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.
  10. ASIST Şurup kullandığınız sürelerde soluk alamama, kurdeşen, yüzde, dudak, dil veya boğazda şişkinlik gibi alerjiyi işaret eden bir durum gelişirse acilen hekiminizle görüşünüz ve acil tedavi yardımına ihtiyacınız olabileceğinden bir sağlık kuruluşuna müracaatta bulununuz.

 

ASIST %4 Şurup Hazırlamak İçin Granül Kullanım Şekli :

  1. Asist Şurup reçetede yazıldığı gibi kullanması gerekmektedir.  Bu ilaçla tedavi gördüğünüz sürece lütfen hekiminizin direktiflerini gözardı etmeyiniz. Söylenilen miktardan daha çok ya da tedavinin durdurulması gerektiği halde ısrarla kullanmaya devam edilirse, başka rahatsızlıklar ortaya çıkar. Bu durum sağlığınızı tehdit edici boyutlara varabilir.
  2. ASIST Şurubu kullanımdan en az yarım saat önce hazırlayınız. Tok karnına kullanılması öngörülür. 
  3. Granül bulunan ilaç şişesine şişenin çizgisine gelmeyecek şekilde kaynatılmış soğutulmuş su ilave ediniz. Şişenin ağzını kapatıp granülün çözünmesi için çalkalayınız. Daha sonra işaretli yere kadar su ilave edip yine çalkalayınız. İlacınız içilecek hale gelmiştir. Her kullanımdan önce iyice çalkalayınız. Doğru dozda aldığınızdan emin olmak için  bir ölçüm kaşığı veya ilacın kendi doz kabı ile alınız. Yemek kaşığı kullanmayınız.
  4. Tok karnına kullanılması öngörülür.
  5. Hekiminiz aksini söylemedikçe kullanımı 4 veya 5 gündür. Hekim rahatsızlığın şiddetini göz önünde bulundurarak uygun gördüğünde bu süreyi uzatabilir.
  6. —2 yaşından küçük bebekler ve çocuklarda sadece doktor önerisiyle ve kontrolünde kullanılmalıdır.
  7. — 0-2 yaş arası bebekler ve çocuklarda günlük önerilen doz: Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa 1/2 (yarım)  ölçek;
  8. — 2 ila 7 arası  çocuklarda günlük önerilen doz: Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa 1  ölçek;
  9. —7 yaşın üzerindeki çocuklar ve yetişkinlerde günlük önerilen doz: sabah, öğle, akşam olmak üzere günde 3 defa 1 er ölçek önerilir.
  10. Parasetamol zehirlenmesinde kullanımı: Yükleme dozu 140 mg/kg; idame doz olarak 4 saatte bir 70 mg/kg şeklinde kullanılır.
  11. Asetilsistein, yeni doğan bebeklerde ve 1 yaşından küçük çocuklarda yalnızca yaşamsal önemi olan endikasyonlarda doktor kontrolünde kullanılabilir.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Ağız içinde enfeksiyon belirtileri, başağrısı, mide bulanması, kulakta çınlama, diyare, hazımsızlık ilacın nadiren gözlenen yan etkileridir.
  2. ASIST Şurup kullananlarda sıklıkla gözlemlenen yan etkilere ait bir veri gelmemiştir.

 

İlaç Etken Maddesi: Asetilsistein
İlaç Marka İsmi: ASIST %4 Şurup Hazırlamak İçin Granül (pediatrik Kullanım İçin)

ASIST %4 Şurup Hazırlamak İçin Granül (pediatrik Kullanım İçin) Kullanma Talimatı


asist-granul-pediatrik-kullanim-icin-kullanma-talimati

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir