ASIDOPAN PLUS Süspansiyon

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Magaldrat, Simetikon’dur.  ASIDOPAN PLUS Süspansiyon, mide asidini azaltan, gazın  vücuttan çıkışını kolaylaştıran bir ilaçtır.  Gastrit (mide mukozasının iltihabı), peptik ösofajit (yemek borusunun iltihabı), peptik ülser (mide ve onikiparmak bağırsağında oluşan ülser), hiyatal herni (midenin bir bölümünün diyaframdan göğüs boşluğuna fıtıklaşması)  gibi hastalıklara bağlı olarak gelişen mide yanması, mide ekşimesi gibi aşırı asit ve gaz birikimi şikayetlerinin giderilmesi için kullanılır.

ASIDOPAN PLUS Süspansiyon Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. ASIDOPAN PLUS, gastrit (mide mukozasının iltihabı), peptik ösofajit (yemek borusunun iltihabı), peptik ülser (mide ve onikiparmak bağırsağında oluşan ülser), hiyatal herni (midenin bir bölümünün diyaframdan göğüs boşluğuna fıtıklaşması)  gibi hastalıklara bağlı olarak gelişen mide yanması, mide ekşimesi gibi aşırı asit ve gaz birikimi şikayetlerinin giderilmesi için kullanılır.
  3. ASIDOPAN PLUS ‘u 2 haftadan daha uzun süre kullanmayınız. Tedaviye başladıktan sonra 2 hafta içerisinde belirtilerinizde iyileşme görülmezse hatta daha da kötüye giderse doktorunuza başvurunuz.
  4. Ciddi böbrek yetmezliğiniz varsa veya sitrat içeren ilaçlar alıyorsanız, apandisit,  Crohn hastalığı ve ülseratif kolit belirtileri (karın ağrısı, mide ağrısı, mide krampı, bulantı kusma gibi) varsa ya da  kanınızda fosfat düzeyi düşükse ASIDOPAN PLUS ‘u kullanmayınız.
  5. İştahsızlık, halsizlik ve kas güçsüzlüğünüz varsa doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
  6. ASIDOPAN PLUS ‘u almadan önce veya aldıktan sonraki 1-2 saat süre içerisinde başka herhangi bir ilaç kullanmayınız.
  7. •12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.
  8. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

 ASIDOPAN PLUS Süspansiyon’un Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacınızı her kullanımdan önce çalkalayınız. Doğru dozda aldığınızdan emin olmak için  ölçekli kaşık ile alınız.  Yemek kaşığı kullanmayınız. 
  3. •12 yaşın üstündeki çocuklarda ve yetişkinlerde günlük önerilen doz: günde 3-4 defa ve yatmadan önce 1-2 ölçektir.
  4. ASIDOPAN PLUS ‘u aç karnına ya da  yemeklerden 1-3 saat sonra  alınız. 

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. İlacın kullanımına bağlı olarak yaygın görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

 

İlaç Etken Maddesi: Magaldrat, Simetikon
İlaç Marka İsmi:  ASIDOPAN PLUS Süspansiyon

ASIDOPAN PLUS Süspansiyon kullanma talimatı


asidopan-plus-suspansiyon-ilac-prospektusu

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir