ASEC Film Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etkin maddesi  Aseklofenak‘ tır. ASEC 100 mg Film Tablet, vücutta iltihaba ve ağrıya sebep olan belirli biyolojik faktörleri azaltan, iltihap giderici ve ağrı kesici bir ilaçtır. ASEC, eklemlerde kireçlenme, sertleşme, iltihaplı romatizmaya bağlı şişlik, tutukluk, yangı, ağrı durumları ile aniden oluşan gut (damla hast.) ağrıları, bel, sırt, boyun ağrısı gibi akut kas-iskelet sistemi ağrılarında, diş tedavisi ve diş etinin iltihaplanması sonucu ortaya çıkan diş ağrılarında, regl  sancılarında, ortopedik ameliyat sonrasında ya da kazalara bağlı burkulma-incinme-ezilmelerde gelişen şişlik ve ağrı durumlarında etkisini göstermektedir.

 

Osteoartrit (Kireçlenme): Eklemlerde kıkırdak dokunun yapısında bozulma, kıkırdakta incelme, aşınma ve tahribatın ortaya çıktığı bir eklem hastalığıdır.
Romatoid artrit: Halk arasında iltihaplı romatizma olarak bilinen esas olarak eklemlerde ağrı, şişlik, tutukluk ve fonksiyon kaybına yol açan, ancak vücuttaki diğer organları da etkileyebilen, yangılı, kronik  bir iltihaplı eklem hastalığıdır.
Ankilozan spondilit :Omurlarla kaburgalar arasındaki  eklemler ile omurga, kuyruk sokumu kemiği ve leğen kemiğini birleştiren eklemlerin sertleşmesi, hareket yeteneğinin azalması ya da kaybolmasıyla karakterize ağrılı ilerleyici, iltihaplı romatizmal bir hastalıktır.
Akut Gut artriti: Ayak parmaklarında, ayaklarda, ayak bileklerinde, diz, dirsek, ellerde ve el bileklerde ani ağrı nöbetleriyle kendini gösterir. En çok ayak baş parmağını etkileyen bir tür eklem iltihabı olan akut gut artriti, kanda bulunan ürik asit oranının artması nedeniyle meydana gelen bir hastalıktır.

 

ASEC Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. ASEC tabletin içindeki aktif maddeye (Aseklofenak’a) karşı hassasiyetiniz var ise bu ilacı kullanmaktan kaçınınız.
  2. ASEC, iltihap giderici. ağrı kesici, ateş düşürücü etkiye sahiptir.
  3. Şayet karaciğer, böbrek ya da kalbinizle ilgili ağır yetmezlik durumu, hamilelik vakası var ise ya da aktif/şüpheli bağırsak veya midenizde yara ve kanamanız var ise, daha önceleri ağrı kesici aldığınızda ciltte kaşıntı, kızarıklık, kabarcıklar, üritker, nezle, nefes alamama, hışıltılı solunum gibi sizde ilaca karşı bir hassasiyet meydana geldiyse;  kesinlikle ASEC tableti kullanmayınız.
  4.  Şayet  daha önceden kalp krizi, felç veya beyin kanaması öykünüz var ise, yüksek kan basıncı, kanama ve pıhtılaşma bozukluğu  ya da sindirim sistemi problemleri,  tıkayıcı hava yolu hastalığı, burnunuzda polip, karaciğer veya böbrek rahatsızlığınız var ise; ASEC tabletle tedaviye başlamadan önce bu konuları doktorunuzla önemle görüşmelisiniz.
  5. Kalp ve damarlarında problemi olan hastalarda, ASEC tabletin uzun süreli kullanımı kalp krizi ve felç de dahil olmak üzere yaşamı tehdit eden kalp ve dolaşım problemlerinde artışa sebep olabilir.
  6. ASEC, koroner arter by-pass ameliyatı öncesi ve sonrasında ASEC  ağrının dindirilmesi için kullanılmamalıdır.
  7. Kullanımı  mide ve bağırsaklarda kanama ve delinme gibi riskler oluşturabilir. ASEC alırken, siyah, kanlı ya da katranımsı dışkı ve kanlı öksürük ya da kahve telvesi şeklinde kusma gibi kanamayı işaret eden belirtilerinden herhangi biri görüldüğünde acilen doktorunuza haber veriniz.
  8. Yaşlı kişilerde mide ve bağırsaklarda kanama riski daha yüksek olduğundan, bu kişilerde ASEC daha tedbirli kullanılmalı, hekim tarafından kontrol altında tutulmalıdır.
  9. ASEC kullanırken alkol almaktan kaçınınız. Alkol kullanımı ilacın olası yan etkilerini daha da arttırmaktadır.
  10. ASEC, 18 yaş altı çocuklar ve ergenlerde kullanılması öngörülmemektedir.
  11. Baş dönmesi, göz kararması, sersemlik gibi yan etkiler ortaya çıkabilir. ASEC alırken bunlardan herhangi biri sizde var ise; makine ya da araç kullanmak gibi dikkat isteyen işlerden kaçınınız.
  12. ASEC tabletin, hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılması sakıncalıdır.  Anne karnındaki bebeğe ve emzirilen çocuğa zararı dokunabilir.

 

ASEC tabletin diğer ilaçlarla etkileşimi

Fenitoin, digoksin, amiodaron vb. kalp ilaçları, depresyon ilaçları (lityum dahil),  Kinolin grubu antibiyotik ilaçlar, depresyon ilaçları, şeker hastalığı tedavisinde kullanılan ilaçlar, steroitler, furosemid, hidroklorotiyazit, triamteren vb. idrar söktürücüler, Simetidin (mide asidini azaltıcı ilaç), Zidovudin (HIV enfeksiyonu ilaçları), Tacrolimus, Siklosporin(bağışıklığı baskılayıcı) içeren ilaçlar, Mifepristone ve Metotreksat etken maddeli ilaçlar,varfarin vb. antikoagülan grubu kan inceltici ilaçlar)
—Mifepriston’le tedaviniz bittikten sonraki  8-12 günlük zaman diliminde ASEC almayınız.

ASEC Film Tablet’in Kullanım Şekli, Nasıl Kullanılır :

  1. Doktorunuz ASEC ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. ASEC Film Tablet’in her dozunu 1 bardak dolusu suyla birlikte tok karnına içiniz.
  3. Günlük tavsiye edilen doz miktarı : Sabah ve akşam 1 er tablet olmak üzere günde 2 adet ASEC’tir.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Sersemlik,  bulantı,  ishal, hazımsızlık, karın ağrısı ve karaciğer enzimlerinde artış ASEC ‘in yaygın olarak  görülebilecek yan etkileridir.

 

Ruhsat sahibi: METİN Sağlık Ecza Deposu İlaç San.ve Tic.Ltd.Şti.
Yeşiloba Mah. 46118 Sk. No:3/B Edip Özaltın Sitesi 01100 Seyhan-Adana
Tel : (0322) 233 76 42 – 43
Fax: (0322) 233 76 44

Üretici Firma :  Münir Şahin İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Yunus Mah. Sanayi Cad. No:22 Kartal / İstanbul
Tel: (0216) 306 62 60 – 5 hat
Faks: (0216) 353 94 26

İlaç Etken Maddesi: Aseklofenak
İlaç Marka İsmi: ASEC 100 mg Film Tablet

ASEC 100 mg Film Tablet Kullanma Talimatı


ASEC Film Tablet İlaç Prospektüsü

ASEC 100 mg Film Tablet kısa ürün bilgisi


ASEC 100 mg Film Tablet kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir