ARTROCOL PR 200 mg Kapsül

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Ketoprofen‘ dir.  ARTROCOL PR Kapsül, vücutta  iltihap ve ağrıya sebep olan belirli biyolojik etkenleri azaltan, ağrı ve iltihap durumlarında etkili bir ilaçtır. Ateş düşürücü etkisi de vardır. ARTROCOL PR, erişkinlerde görülen, sedef hastalığı ve eklem iltihabının bir arada görüldüğü bir hastalık olan psöriyatik artrit; yumuşak doku yaralanmaları; tendon iltihabı; iltihaplı eklem romatizması; eklem kıkırdağında meydana gelen aşınma, ağrı ve fonksiyon kaybıyla belirti gösteren eklem iltihaplanması (osteoartroz) durumlarında; vücutta özellikle birbirine sürtünen organların arasında bulunan ve bunların aşınmalarına engel olan kese ya da torba şeklindeki oluşumların iltihabı (bursit); omurlarla kaburgalar arasındaki  eklemlerin sertleşmesi, hareket yeteneğinin azalması ya da kaybolmasıyla karakterize çoğu erkeklerde  görülen romatizmal hastalıkların (ankilozan spondilit)  iltihabi  durumlarında kullanılır. Başkaca baş ve diş ağrısı, cerrahi müdahale sonrasında görülen ağrılar ve bayanlarda adet dönemi ağrılarında da kullanılabilir.

 

ARTROCOL PR 200 mg Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa; kullanmanız önerilmez.
  2. ARTROCOL PR, iltihaplı eklem romatizması, eklem dışı romatizmal rahatsızlıklar,  omurilik veya kafatası sinirlerinin iltihabından oluşan ağrı, sinir ağrısı, bel ağrısı, kas ve iskelet sisteminde görülen hasar, eklem kıkırdağında meydana gelen aşınmadan dolayı oluşan ağrılar ile ilgili bir ilaçtır.
  3. Eğer daha önce mide kanaması , ülser , kalp krizi ya da  felç  geçirdiyseniz bu ilacı kullanmadan önce doktorunuzu bilgilendirmeniz gerekiyor.
  4. Kronik astım, karaciğer, böbrek, kalp ya da yüksek tansiyon hastası iseniz, doktorunuza sormadan bu ilacı kullanmamalısınız.
  5. By-pass ameliyatı öncesi ve sonrası bu ilacı kesinlikle kullanmamalısınız.
  6. İlacın kullanımı  mide ve bağırsaklarda kanama ve delinme gibi tehlikeli durumlar oluşturabilir. Siyah, kanlı ya da katranımsı dışkı ve kanlı öksürük ya da kahve telvesi görünümünde  kusma gibi kanama belirtilerinden herhangi biri görüldüğünde acilen doktorunuza başvurunuz.
  7. Eğer geçmişte yaşanmış veya şu an var olan  mide – bağırsak ülseri, mide ve bağırsaklarda kanama, ciddi kalp yetmezliği ve Asetilsalisilik asit’e (Aspirin, Ecopirin, Coraspin, Asinpirine, ) alerji durumlarından herhangi birine sahipseniz  bu ilacı kullanmamalısınız.
  8. Eğer daha önceden geçirmiş olduğunuz kalp krizi ve felç , kanama ve pıhtılaşma bozukluğu, geçirmiş olduğunuz  mide ülseri veya mide kanaması  ile kalp yetmezliği, yüksek kan basıncı, yüksek tansiyon, astım, burunda  polip varlığı, karaciğer  rahatsızlığı, böbrek rahatsızlığı , sigara kullanımı gibi durumlarda doktorunuza durumunuzu söyleyiniz. İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
  9. Eğer süt ve süt ürünlerinde bulunan şekerin sindirilememesi durumu varsa veya laktaz eksikliğiniz ya da bağırsaklardan  glukoz, galaktoz emilim yetmezliğiniz varsa bu ilacı kullanmanız öngörülmez.
  10. Bu ilacı kullanırken kesinlikle alkol almamalısınız. Alkol mide kanaması olasılığını arttırabilir.
  11. Anne karnındaki bebek ve emzirilen bebek için zararlı olabileceğinden gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmamalısınız.

ARTROCOL PR 200 mg Kapsül’ ün Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedaviniz süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Yanlış veya size tavsiye edilenden fazla kullanıldığı takdirde hastalığınızda  bir iyileşme sağlanmaz, aksine sağlığınıza ciddi zararlar verebilir.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte içiniz. Akşamları tok karnına günde bir tane alınır.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda vakit kaybetmeden hekiminizi bilgilendiriniz.
  2. Kansızlık, hepatit, böbrek yetmezliği,  mide kanaması, oniki parmak bağırsağı ülseri gibi rahatsızlıklarda ilacı almayı durdurup, acilen doktorunuza başvurunuz.
  3. Midede ve bağırsaklarda rahatsızlık sık rastlanan yan etkilerdir. Ancak tok karnına alındığında bu şikayetler azabilir.

 

İlaç Etken Maddesi: Ketoprofen
İlaç Marka İsmi: ARTROCOL PR 200 mg Kapsül

İlacın muadili (eşdeğerleri) : Nevrozz, Bi-Profenid, Profenid,  Profenid Ret, Proflam, Vaniket

Ruhsat Sahibi : World Medicine İlaç San. ve Tic. A.Ş
Evren Mah.Cami Yolu Cad.No.50 Kat.1B-Zemin-4-5-6 Güneşli / İstanbul
Tel-Faks : 0 212 474 70 50

ARTROCOL PR 200 mg Kapsül kullanma talimatı

ARTROCOL PR 200 mg Kapsül kullanma talimatı

ARTROCOL PR 200 mg Kapsül kısa ürün bilgisi

ARTROCOL PR 200 mg Kapsül kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir