ARTHROTEC 75 mg Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etkin maddesi  Diklofenak sodyum ve Misoprostol‘ dur.  İlacın içeriğinde bulunan Diklofenak sodyum, vücutta iltihaba ve ağrıya sebep olan belirli biyolojik faktörleri azaltarak, iltihap giderici ve ağrı kesici etki gösterir,  Misoprostol ise ilaç kullanımına bağlı oluşabilecek mide bozulması, mide ülseri gibi rahatsızlıkları  önler. Ağrı kesici etkisinin yanı sıra  ilaç kullanımına bağlı oluşabilecek mide rahatsızlıklarını  önleyici etkisi sebebiyle Misoprostol’ a ihtiyaç duyan hastalarda kullanılır. ARTHROTEC,  osteoartrit (kireçlenme), romatoid artrit ve ankilozan spondilitin belirti ve bulgularının tedavisi ile akut gut artriti ağrıları, bel ağrısı, sırt ağrısı gibi akut kas-iskelet sistemi ağrıları, kaza veya spor yaralanmalarına bağlı burkulma, incinme ve ezilmelerde görülen şişlik ve ağrılar, ameliyat sonrası görülen ağrılar ve bayanlarda adet dönemi (dismenore) ağrılarının giderilmesinde  kullanılmaktadır. Ateş düşürücü etkisi de vardır.

Osteoartrit (Kireçlenme): Eklemlerde kıkırdak dokunun yapısında bozulma, kıkırdakta incelme, aşınma ve tahribatın ortaya çıktığı bir eklem hastalığıdır.
Romatoid artrit: Halk arasında iltihaplı romatizma olarak bilinen esas olarak eklemlerde ağrı, şişlik, tutukluk ve fonksiyon kaybına yol açan, ancak vücuttaki diğer organları da etkileyebilen, yangılı, kronik  bir iltihaplı eklem hastalığıdır.
Ankilozan spondilit :Omurlarla kaburgalar arasındaki  eklemler ile omurga, kuyruk sokumu kemiği ve leğen kemiğini birleştiren eklemlerin sertleşmesi, hareket yeteneğinin azalması ya da kaybolmasıyla karakterize ağrılı ilerleyici, iltihaplı romatizmal bir hastalıktır.
Akut Gut artriti: Ayak parmaklarında, ayaklarda, ayak bileklerinde, diz, dirsek, ellerde ve el bileklerde ani ağrı nöbetleriyle kendini gösterir. En çok ayak baş parmağını etkileyen bir tür eklem iltihabı olan akut gut artriti, kanda bulunan ürik asit oranının artması nedeniyle meydana gelen bir hastalıktır.

 

ARTHROTEC 75 mg Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. ARTHROTEC, iltihap giderici ve ağrı kesicidir.
  3. İltihap veya ağrı kesici ilaçlara (örneğin ibuprofen,  diklofenak, Asetilsalisilik asit/Aspirin gibi) alerjiniz varsa; bu ilacı kullanmayınız.
  4. Ciddi kalp yetmezliğiniz, orta veya şiddetli böbrek sorunları veya ciddi karaciğer sorunlarınız varsa ya da kanama bozukluğu veya kan pıhtılaşma bozukluğunuz ya da  astımınız varsa veya daha önceden aspirin ve türevlerinden herhangi bir ilaç kullandığınızda astım atağı ve alerjik belirtiler görüldüyse ya da süregelen iltihaplı bağırsak hastalığınız veya sindirim sistemi problemleriniz (hazımsızlık, mide ekşimesi gibi)  varsa;   kullanmayınız.
  5. İltihabi bağ dokusu hastalığı, geçmişte yaşanmış veya şu an var olan  mide – bağırsak hastalığı, geçirmiş olduğunuz mide kanaması öyküsü, yüksek tansiyon (hipertansiyon), konjestif kalp yetmezliği, geçmişte yaşanan bir kalp krizi, felç veya kan pıhtılaşması, önceden yaşanmış Crohn hastalığı öyküsü, önceden yaşanmış  ülseratif kolit öyküsü, karaciğer hastalığı veya böbrek hastalığı durumlarından herhangi birine sahip iseniz ; doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
  6. Kullanımı kalp krizi ve felç de dahil olmak üzere yaşamı tehdit eden kalp  ve dolaşım problemlerini arttırmaktadır. Kullanım süresi uzadıkça bu riskler daha da artacaktır.
  7. By-pass ameliyatı öncesi ve sonrası ağrılarda kullanmayınız.
  8. Tedaviniz sırasında göğüs ağrısı, halsizlik, nefes almada zorluk, konuşmada bozukluk, görme ve denge bozuklukları gibi kalp ve dolaşın problemlerinin herhangi biri ile karşılaşırsanız tıbbi yardım için acilen doktorunuza başvurunuz.
  9. Aktif ve tekrarlayan mide ve bağırsak ülseri veya mide-bağırsak kanaması varsa; kullanmayınız.
  10. Yaşlı hastalarda mide ve bağırsaklarda kanama riski daha yüksek olduğundan, dikkatli kullanılmalıdır.
  11. •18 yaş altı çocuklarda ve ergenlerde kullanmamalıdır.
  12. İlacı kullanırken alkol almaktan kaçınınız. Alkol kullanımı ilacın olası yan etkilerini daha da arttırmaktadır.
  13. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır. Anne karnındaki bebeğe ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

 

ARTHROTEC 75 mg Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Yemek esnasında almanız önerilir.
  3. Yetişkinlere günlük önerilen doz : Günde 2 defa 1 tablet alınabilir.

 

 İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. Baş ağrısı, sersemlik, baş dönmesi, göz kararması, ishal, hazımsızlık, karın ağrısı, gaz, iştahsızlık, anormal karaciğer fonksiyonu test sonuçları ve deri döküntüsü yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Diklofenak sodyum, Misoprostol
İlaç Marka İsmi: ARTHROTEC 75 mg Tablet

ARTHROTEC 75 mg Tablet kullanma talimatı


ARTHROTEC 75 mg Tablet kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir