ARMATHENE krem

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi  Dekspantenol’dur. ARMATHENE krem, cilt onarıcı bir ilaçtır. Derinin kendisini yenilemesine, derideki kızarıklıkların ve tahrişlerin giderilmesine, yaraların iyileşmesinin hızlanmasına yardımcı olur. Cildi esnek ve nemli tutar.  ARMATHENE, yatak yaraları  ve bacak ülseri gibi kronik yaralar; deri iltihabı, deri çatlakları, yanıklar, kesik, sıyrık ve çizik gibi enfeksiyon riski taşıyan tüm yüzeysel yaralar; emziren annelerde meme başı çatlakları; anüs çatlakları, cilt enfeksiyonları; doku harabiyeti, ameliyat yaraları ve bebek bezi bölgesi pişiklerinin tedavisinde kullanılır.

ARMATHENE krem Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Yatak yaraları  ve bacak ülseri gibi kronik yaralar; deri iltihabı, deri çatlakları, yanıklar, kesik, sıyrık ve çizik gibi enfeksiyon riski taşıyan tüm yüzeysel yaralar; emziren annelerde meme başı çatlakları; anüs çatlakları, cilt enfeksiyonları; doku harabiyeti, ameliyat yaraları ve bebek bezi bölgesi pişiklerinin tedavisinde kullanılır.
  3. Tedavi edilecek bölgeyi mikropsuz steril su ile yıkayınız ve kurulayınız. Hafifçe ovuşturarak sürünüz.
  4. Eğer çocuğun bebek bezi bölgesi tedavi ediliyorsa sıkı ve dar bezler kullanmayınız. Çocuk bezini bağladığınız bölgeyi temiz ve kuru tutunuz. Çocuğun bezini sık sık değiştiriniz.
  5. Bebek bezi bölgesi pişiklerinde her bez değişiminde uygulayınız.
  6. Meme başı çatlakları için kullanıyorsanız, bebeği emzirmeden önce meme başını su ile temizleyiniz.
  7. Tedaviniz süresince tedavi edilen bölgeye diğer deri ilaçlarını uygulamaktan kaçınınız.
  8. Gözlerinize, ağız içine ve vajinaya kaçmasından sakınınız. Kaza ile bu bölgelere teması halinde ilgili bölgeyi  bol su ile yıkayınız.
  9. Tedavi sırasında, ciltte tahrişe sebep olabilecek, sert sabunlar, sert şampuanlar, saç boyası, tüy dökücüler ve alkollü cilt ürünleri kullanmaktan kaçınınız.
  10. Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

ARMATHENE krem’in kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. Tedavi edilecek bölgeyi mikropsuz steril su ile yıkayınız ve kurulayınız. Hafifçe ovuşturarak sürünüz. Günde bir veya birden fazla kez kullanılabilir.
  3. Bebek bezi bölgesi pişiklerinde her bez değişiminde uygulayınız.
  4. Meme başı çatlakları için kullanıyorsanız, bebeği emzirmeden önce meme başını su ile temizleyiniz.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. İlacın kullanımına bağlı olarak yaygın görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

 

İlaç Etken Maddesi: Dekspantenol
İlaç Marka İsmi:  ARMATHENE krem

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir