ARCAPTA İnhaler Kapsül

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Indakaterol Maleat’ tır. ARCAPTA 150 mcg İnhaler Kapsül, solunumu daha iyi bir hale getirmek için solunum yollarındaki kasları gevşeten, bronşları genişleten bir ilaçtır. İlaç, içe çekildiğinde akciğerlerdeki küçük hava yollarının duvarlarındaki kasları gevşetir ve solunum yollarını açar. Böylece hava giriş çıkışını rahatlatır. Kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) olan yetişkin hastalardaki hava yolu  tıkanmalarının uzun süreli tedavisinde kullanılır.

 

ARCAPTA 150 mcg İnhaler Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. ARCAPTA formülü :1 kapsül ARCAPTA 150 mcg indakaterole karşılık 194 mcg indakaterol maleat  ihtiva eder.  Diğer bileşenler :
  2. Laktoz monohidrat, Jelatin (sığır kaynaklı), Şellak (E904), Siyah demir oksit (E172), N-bütil alkol, Saf su, Propilen glikol (E1520), İzopropil alkol, Susuz etanol ve güçlü amonyak çözeltisi ilacın yardımcı maddeleridir.
  3. ARCAPTA İnhaler Kapsül’ün içindeki aktif maddeye (indakaterole) ya da yukarıda belirtilen diğer bileşenlerden birisine karşı geçmişte bir hassasiyet (alerji) durumu meydana geldiyse; kullanmanız öngörülmez.
  4. Astım rahatsızlığınız var ise; size ARCAPTA İnhaler tedavisi uygulanmamalıdır.
  5. Eğer herhangi bir kalp-damar hastalığınız varsa veya kalp ritminizde düzensizlik, yüksek tansiyonunuz ya da şeker hastalığınız, yüksek tiroid, sara rahatsızlığınız, astımınız ya da kan potasyum seviyesinin düşük olması durumlarından  birisi var ise kullanmadan önce hekiminize durumunuzu  bildiriniz.
  6. KOAH (Kronik obstrüktif akciğer hastalığı) uzun süreli bir hastalık olması münasebetiyle ARCAPTA inhaler ile tedaviye ne zamana kadar  devam edeceğinizi hekiminiz belirleyecektir. Solunumla ilgili sorunların önüne geçilebilmesi için ARCAPTA inhalerin her gün aksatmadan kullanılmasına özen gösterilmelidir. Kendinizi iyi hissetseniz bile hekiminizden habersiz kullanımını bırakmayınız.
  7. 18 yaşından küçüklere ARCAPTA tedavisi uygulanması tavsiye edilmez.
  8. ARCAPTA inhaleri, hamilelik ve emzirme dönemlerinde hekiminize danışmadan kullanmayınız.
  9. ARCAPTA kullanırken kalp atışlarında artış, nöbetler, titreme, uykusuzluk, huzursuzluk, mide bulantısı, kusma, baş ağrısı durumlarından herhangi biri  görüldüğünde  doz ayarı yapılabilmesi için acilen hekiminizle görüşünüz.

 

ARCAPTA 150 mcg İnhaler Kapsül’ün Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz ARCAPTA İnhaleri nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekir. Tedavi süresince lütfen hekiminizin direktiflerini harfiyen yerine getiriniz.
  2. ARCAPTA İnhaler kapsül kesinlikle yutulmamalı, oral inhalasyonla uygulanmalıdır. Uygulama her gün aynı saatte yapılmalıdır. Eğer bir doz unutulursa, unutulan doz ertesi gün her zamanki saatinde kullanılmalıdır.
  3. Normalde günlük tavsiye edilen doz miktarı : günde 1 defa 1 kapsüldür (150 mcg). Ancak hastalığın ciddiyetine göre bu doz hekim tarafından 300 mikrograma yükseltilebilir.

 

ARCAPTA İnhalerin Olası Yan Etkileri :

  1. ARCAPTA İnhaler ile tedaviniz esnasında karın ağrısı, soluk alıp vermede zorluk,  kurdeşen, yüzde, dudaklarda, boğaz veya dilde şişlik gibi  bir durumda tedaviyi kesip, acilen hekiminizi bilgilendiriniz ve bir sağlık kuruluşuna başvurunuz..
  2. Öksürme, burun akıntısı, boğaz, sinüz ağrısı, titreme, soğuk algınlığı benzeri belirtiler, kas ve eklemlerde ağrı, sinirlilik hali, ağız kuruluğu, idrara çıkma sıklığında artış, kan şekerinin yükselmesi, halsizlik ve aşırı susama ARCAPTA İnhalerin yaygın görülebilecek yan etkileridir.

 

İlaç Etken Maddesi:  Indakaterol Maleat
İlaç Marka İsmi: ARCAPTA 150 mcg İnhaler Kapsül
ARCAPTA sırasıyla; Solunum Sistemi, Obstrüktif Solunum Sistemi Hastalıkları, Adrenerjikler, İnhalan, Selektif beta2 adrenoreseptör agonistleri ve indakaterol şeklinde sınıflandırılmış olup, R03AC18 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz ARCAPTA, FARMANOVA SAĞLIK HİZMETLERİ  firmasının ürünüdür.
İlacın ruhsat sahibi: Farmanova Sağlık Hizmetleri Limited Şirketi
Suryapı & Akel İş Merkezi Rüzgarlıbahçe Mah. Şehit Sinan Eroğlu Cad. No: 6 34805 Kavacık-34805 Beykoz/İstanbul
Tel no: 0 212 326 9170
Üretici Firma: Novartis Pharma Stein AG, Schauffhauserstrasse 4332, Stein, İsviçre

ARCAPTA İnhaler Kapsül’e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

ARCAPTA İnhaler Kapsül'e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

ARCAPTA 150 mcg İnhaler Kapsül’ün kısa ürün bilgisi

ARCAPTA 150 mcg İnhaler Kapsül kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir