APO-GO 50 mg/5 ml enjeksiyonluk veya infüzyonluk çözelti içeren ampul

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi apomorfin hidroklorür(50 mg)’dür. APO-GO 50 mg/5 ml ampul, Parkinson hastalığında tedavi edici etkisi olan dopamin agonistleri grubundandır. APO-GO Ampul, önce levodopa ile veya başka bir dopamin agonistiyle tedavi gören parkinson hastalarında hareketlerin off- kapalı olduğu dönemlerde görülen vücutta katılık (kas sertliği), ayağa kalkamama, yemek yiyememe, yutamama veya konuşamama gibi durumların tedavisinde kullanılır.

 

APO-GO 50 mg/5 ml ampul Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine veya yardımcı maddelerinden birisine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. APO-GO ampul içerisinde morfin veya morfine benzer bir madde bulunmamaktadır.
  3. Sanrısal bozukluk, algılama veya düşünce bozukluğu, şizofreni hastalığı, karaciğer hastalığı, uzun QT sendromu, alzheimer tipi bunama; 18 yaşından küçük olmak, Levodopa kullanıldığı halde istemsiz hareketlerde aşırılık (diskinezi) veya aşırı hareket zorluğu (distoni) yaşamak, solunum depresyonu, EKG (elektrokardiyografi) sonuçlarında anormallik; eğer bu durumlardan herhangi birisi sizde var ise; size APO-GO ile tedavi uygulanması uygun bulunmamaktadır.
  4. Hipotansiyon belirtileriniz var ise veya hipertansiyonunuz ya da herhangi bir akciğer hastalığınız var ise ya da kalp hastalığı, böbrek hastalığınız var ise, yaşlıysanız, kendinizi çok güçsüz hissediyorsanız; APO-GO Ampulü kullanmadan önce hekiminizle bu konular ile ilgili görüşmelisiniz.
  5. Size bakan yakınınız/bakıcınız, isteklerinizde ve dürtülerinizde anormal derecede aşırılık hissederse ve kendinize ve başkalarına zarar verebilecek aktiviteleri yapmak için dürtü ve isteklere karşı koyamaz iseniz; bunu hekimle konuşmalısınız. Bunlar dürtü kontrol bozukluğu denilen ve aşırı harcama yapmak, aşırı yemek, kumar bağımlılığı, aşırı cinsel ilişki arzusu ya da cinsel his ve düşüncelerin artması gibi davranışları içerebilir. Hekiminiz ilaç dozajında ayarlama yapabilir veya bu ilacı kullanmayı durdurabilir.
  6. APO-GO Ampul, hamilelikte kullanılmaz. Emzirme döneminde bebeğine süt veren kadınlar hekime danışmadan  bu ilacı kullanmamalıdırlar.
  7. APO-GO kullanımı, sersemliğe ve kuvvetli uyuma isteğine sebep olabilir.  Eğer,  APO-GO Ampulün bu
    etkilerini hissederseniz, araç veya makine kullanmamalısınız.
  8. APO-GO Ampulün içeriğindeki sodyum metabisülfit’e bağlı olarak yüzde, dil ve boğazda şişlik, cilt döküntüsü, nefes almada zorluk  gibi alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabilir.

 

APO-GO 50 mg/5 ml ampul’ün Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedaviniz süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz.
  2. APO-GO,  yalnızca cilt altına (subkütan) uygulanma yoluyla kullanılır. Damar içine enjeksiyon yoluyla kullanılmaz.  Ampul içindeki çözelti yeşil renge dönmüşse kullanılmamalıdır. Eğer, çözelti içinde bulanıklık veya yüzen parçacıklar gözlemlerseniz (partiküller) kullanmayınız. APO-GO, ampulün ağzı açıldıktan
    hemen sonra uygulanmalıdır.

 

APO-GO 50 mg/5 ml ampul’ün diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

  1. APO-GO Ampulün başka ilaçlarla beraber kullanılması, bu ilaçların etkilerinde değişikliğe yol açabilir:Bilhassa, klozapin ( antipsikotik bir ilaç), hipertansiyon ilaçları, diğer parkinson ilaçları.
  2. Kalp atışlarını etkilediği bilinen ilaçlar alıyor iseniz , bunlar  hakkında hekiminizi bilgilendiriniz.
    Bu ilaçlar arasında  kalp ritmi için kullanılan kinidin, amiodaron vb. ilaçlar;  depresyon için kullanılan  amitriptilin, imipramin vb. trisiklik antidepresanlar,  bakteriyel enfeksiyonlarda kullanılan klaritromisin, eritromisin, azitromisin vb. ilaçlar bulunur.
  3. APO-GO ile birlikte,  bir diğer parkinson ilacı olan levodopa kullanıyorsanız, hekiminiz düzenli olarak kan tahlili yaptırmanızı isteyecektir.
  4. Hekiminiz gerekli gördüğü hallerde, APO-GO veya tedavi görmekte olduğunuz diğer ilaçların dozunu
    değiştirmeye karar verebilir.

 

APO-GO 50 mg/5 ml ampul’ün Olası Yan Etkileri

  1. İlacın uygulandığı yerde cilt altında kırmızı ve kaşıntılı yumru oluşumu görülebilir. Eğer her enjeksiyon kullanımında enjeksiyon bölgesi değiştirilirse; yumru oluşumu önlenebilir.
  2.  APO-GO kullanırken bilhassa,  ilk zamanlarda kendini hasta hissetme görülebilir. Eğer domperidon kullanmanıza rağmen kendinizi halen hasta hissediyor iseniz, hemen hekiminize haber veriniz.
  3. Bilinç bozukluğu, sanrılar, şiddetli uyku isteği, halsizlik, esneme, baş dönmesi, bayılacak gibi hissetme APO-GO Ampulün yaygın görülebilecek diğer yan etkileridir.

 

İlaç Etken Maddesi: apomorfin
İlaç Marka İsmi: APO-GO 50 mg/5 ml enjeksiyonluk veya infüzyonluk çözelti içeren ampul

 

APO-GO 50 mg/5 ml ampul kullanma talimatı


APO-GO 50 mg-5 ml ampul kullanma talimatı

APO-GO 50 mg/5 ml ampul kısa ürün bilgisi


APO-GO 50 mg-5 ml ampul kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir