ANTEPSIN Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Sukralfat’tır.  ANTEPSIN  Tablet,  yemek borusu (özofagus), mide ve oniki parmak bağırsağındaki ülserli bölgelere bağlanarak koruyucu kalkan görevi üstlenip, mide asidi, pepsin diye adlandırılan mide salgısı, safra asidi gibi tahriş edici salgıların, ülserli bölgelerle temasını engeller. Mide ve oniki parmak bağırsağı ülserlerinin (yaraların) tedavisi, tekrarının  önlenmesi ve koruma amaçlı; gastrit (kullanılan ilaçlara veya strese bağlı gastrit ve reflü gastrit) tedavisi; strese bağlı mide ülseri ve mide kanaması tedavisi ve ağız içi yaraların tedavisinde kullanılır.

ANTEPSIN  Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Yemek borusu (özofagus), mide ve oniki parmak bağırsağındaki ülserlerin tedavisinde kullanılır.
  3. Tedaviniz sırasında kullandığınız başka ilaçlar varsa, Antiseptin diğer ilaçların emilimi engelleyebilir. Bundan dolayı diğer ilacınızı aldıktan sonra Antiseptin almak için en az 30 dakika beklemelisiniz.
  4. İlacı, besinlerle alınan proteinlere bağlanmasını engellemek için yemeklerden 1 saat
    önce veya 2 saat sonra aç karnına alınız.
  5. Tedaviniz tamamlanmadan da belirtilerinizde iyileşmeler görülebilir. Ancak ilacınızı doktorunuzun size reçete ettiği süre boyunca kullanmaya devam ediniz.
  6. Eğer, bu ilacın kullanımına bağlı aluminyum birikimi gözlendiyse veya daha önce hekiminizce , midenizin boşalma süresinin normale göre geç olduğu söylenmişse,  ilacınızı daha dikkatli kullanınız.
  7. Bu ilacı, çocuklarda kullanmayınız.
  8. Eğer böbrek fonksiyon bozukluğunuz varsa veya diyaliz hastasıysanız bu ilacı kullanmadan önce doktorunuzu bilgilendirmelisiniz. İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
  9. İlacınızı düzenli bir şekilde atlamadan kullanmalısınız. İlacınız tamamen bitmeden doktorunuza tekrar  reçete ettirmelisiniz.
  10. Hamilelik döneminde ve emzirme dönemlerinde bu ilacı doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

ANTEPSIN  Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacın her dozunu, bir miktar su ile birlikte çiğnemeden yutunuz ya da bir miktar suyla birlikte çözündürerek yutunuz. Yemeklerden yaklaşık 1 saat önce veya 2 saat sonra aç karnına alınız.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Mide bulantısı, mide ağrısı, baş ağrısı, uyku hali, ishal veya kabızlık gibi hafif yan etkiler görülebilir.

İlaç Etken Maddesi:   Sukralfat

İlaç Marka İsmi: ANTEPSIN  Tablet

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir