ANRECTA REKTAL Merhem

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Nitrogliserin‘ dir. ANRECTA REKTAL Merhem, kronik makat çatlaklarına (anal fissürlere) bağlı ağrıların giderilmesi ve makat bölgesindeki kanama, kaşıntı ve ağrıya neden olan çatlakların ve hafif yırtıkların iyileştirilmesi için kullanılır.

ANRECTA REKTAL Merhem Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Eğer kalp ve damar hastalığınız varsa veya düşük kan basıncınız, dar açılı glokom, demir eksikliğine bağlı aneminiz varsa ya da kafatası içinde basınç veya yüksek basınç artışı veya yetersiz kan akımı varsa; bu ilacı kullanmayınız.
  3. Asetilsistein, alteplase, izosorbit dinitrat amil veya bütil nitrit, tadalafil, sildenafil, vardenafil ya da trisiklik antidepresan kullanıyorsanız; ANRECTA‘ yı bu ilaçlarla birlikte kullanmayınız.
  4. Hemoroidiniz (basurunuz) varsa ve olağan dışı bir kanama gelişirse, ilacın kullanımını kesip, doktorunuza başvurunuz.
  5. İlacı kullanırken, ciddi baş ağrılarınız olursa doktorunuza danışınız. Kullanılan dozun azaltılması ya da ilacın kullanımının durdurulması gerekebilir.
  6. Tedaviniz sırasında alkol kullanmaktan kaçınınız. Alkol ilacın etkisini arttırabilir.
  7. ANRECTA günde 2 defa (12 saat ara ile) uygulanmalıdır. Ağrı şikayetleri bittikten sonra 2 hafta daha tedaviye devam edilmelidir. Tam olarak iyileşme sağlanması 8 haftayı bulabilir.
  8. Merhemi düzenli kullanmanıza rağmen makat bölgesindeki ağrı hafiflemiyorsa doktorunuzla görüşünüz.
  9. •18 yaşından küçük çocuklar ve ergenlerde kullanılmamalıdır.
  10. Hamilelik ve emzirme döneminde kullanılması önerilmemektedir.

ANRECTA REKTAL Merhem’in kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacı uygulayacağınız bölgenin temiz olmasına dikkat ediniz. Tercihen parmağınızı plastik bir sargı veya pamukla sarabilirsiniz. ANRECTA‘ yı ölçüm çizgisine göre sıkıp, parmağınızın ucuna alınız ve merhemi,  parmağınızı makata 1 cm kadar sokup, dairesel olarak sürünüz.
  3. Merhemi günde 2 defa (12 saat ara ile) uygulanmalıdır. Ağrı şikayetleri bittikten sonra 2 hafta daha tedaviye devam edilmelidir. Tam olarak iyileşme sağlanması 8 haftayı bulabilir.
  4. Merhem açıldıktan sonra, 8 hafta içinde tüketilmelidir.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. İlacın kullanımına bağlı olarak şiddetli baş ağrısı  yaygın görülen yan etkidir.

 

İlaç Etken Maddesi: Nitrogliserin
İlaç Marka İsmi: ANRECTA REKTAL Merhem

ANRECTA REKTAL Merhem Kullanma Talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir