AMPISINA Kapsül

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Ampisilin’dir. AMPISINA  Kapsül, vücuttaki bakterilerle savaşarak, solunum yolu enfeksiyonları, kulakta gelişen enfeksiyonlar, zatürre, menenjit, genital bölge enfeksiyonları, bel soğukluğu, idrar yolu enfeksiyonları ve E. coli veya salmonella enfeksiyonlarını tedavi edici penisilin grubu bir antibiyotiktir.

AMPISINA  Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Vücuttaki bakterilerle savaşarak, solunum yolu enfeksiyonları, kulakta gelişen enfeksiyonlar, zatürre, menenjit, genital bölge enfeksiyonları, bel soğukluğu, idrar yolu enfeksiyonları ve E. coli veya salmonella enfeksiyonlarını tedavi edici penisilin grubu bir antibiyotiktir.
  3. Eğer penisilin grubu antibiyotiklere ve sefalospolin grubu ilaçlara alerjiniz varsa veya  böbrek hastalığı, astım, mononükleoz , herhangi bir kanama ve pıhtılaşma bozukluğu, antibiyotik kullanımdan kaynaklanan ishal ya da geçirmiş olduğunuz herhangi bir alerji  durumu  varsa bu ilacı kullanmadan önce doktorunuzu bilgilendiriniz. İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
  4. Bu ilaç soğuk algınlığı veya grip gibi virüslerin yol açtığı  enfeksiyonları tedavi etmeyecektir.
  5. Bu ilacın kullanımı ishale sebep olabilir ve bu durum yeni bir enfeksiyonun başlangıç işareti olabilir. İlacın kullanımı sırasında aşırı sulu ve kanlı ishaliniz varsa ishali durdurmak için başka bir ilaç kullanmayınız, derhal doktorunuza başvurup, acil yardım isteyiniz.
  6. Tedaviniz sırasında ilacın durumunuzu  iyileştirdiğinden emin olmanız için,  kan değerlerinizi tahlil ettirmelisiniz. Ayrıca karaciğer ve böbrek fonksiyonlarınızı da test ettirmelisiniz.
  7. Bu ilacı bel soğukluğu hastalığı için kullanıyorsanız, doktorunuz cinsel yolla bulaşan başka bir hastalık olan, frengi (sifiliz) içinde test yaptırmanızı isteyebilir.
  8. Bu ilacı kullanırken  kendinizi iyi hissetseniz bile doktorunuzun önerdiği sürece kullanmanız gerekiyor. Çünkü enfeksiyon tamamen temizlenmeden de iyileşme belirtileri görülebilir.
  9. Bu ilacın kullanımı doğum kontrol haplarının etkisini azaltmaktadır. İstenmeyen bir gebelik olmaması için hormonal olmayan ikinci bir doğum kontrol yöntemi ile korununuz.
  10. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız. Doğmamış bebeğe zarar vermesi beklenemez. Fakat emzirme döneminde emzirilen bebeğe zarar verebilir.

AMPISINA  Kapsül’ün kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız.  İlaçtan en iyi faydanın sağlanması için  yemeklerden yarım saat önce ya da iki saat sonra almalısınız.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Mide bulantısı, mide ağrısı, iştah kaybı , düşük ateş,  koyu renkli idrar, kil renkli dışkı, sarılık ve üç günden fazla süren ishal, kolay kanama veya çürük oluşumu, idrar yapmada zorluk, Ajitasyon, bilinç bulanıklığı, anormal düşünce veya davranışlar, gözlerde kararma, nöbet, istem dışı kasılma, vücut ağrısı, grip belirtileri  gibi yan etkilerden herhangi biri  varsa ilacı kullanmayı durdurup, derhal doktorunuza başvurunuz.

İlaç Etken Maddesi: Ampisilin

İlaç Marka İsmi: AMPISINA  Kapsül

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir