AMİKAVER 500 mg/2 ml Ampul

Amikasin adlı etken maddeyi içinde bulunduran AMİKAVER 500 mg/2 ml Ampul, sırasıyla; Antienfektifler, Sistemik Antibakteriyeller, Aminoglikozidler, Diğer Aminoglikozidler ve Amikasin şeklinde sınıflandırılmış olup, J01GB06 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz AMİKAVER, OSEL İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür .

AMİKAVER için kısa bilgilendirme ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, AMİKAVER ne ilacıdır; AMİKAVER’e başlamadan önce uyulması gerekenler,  AMİKAVER dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; AMİKAVER kullanım şekli; yan etkileri, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi AMİKAVER 500 mg Ampul ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

AMİKAVER 500 mg/ 2 ml Ampul’e ait Kullanım Talimatı (ilaç prospektüsü)

AMİKAVER 500 mg-2 ml Ampul'e ait Kullanım Talimatı (ilaç prospektüsü)

AMİKAVER 500 mg/ 2 ml Ampul’ün kısa ürün bilgilendirmesi

AMİKAVER 500 mg- 2 ml Ampul'ün kısa ürün bilgilendirmesi

AMİKAVER 500 mg Ampul, belirli bakterilerin sebep olduğu ciddi derecedeki enfeksiyonlarda; aminoglikozit grubu antibiyotik

Doz: yetişkinler günde 2 defa 250 mg-500 mg; çocuklar için 1 defa 15 mg/kg ya da günde 2 defa 7,5 mg/kg

Kontrendikeleri: alerji hassasiyeti, Myasthenia gravis (sinir-kas hastalığı)

AMİKAVER, hamilelikte D kategorisinde; emzirme ve gebelik dönemlerinde hekime danışmadan kullanmayınız.

Etkileşim : penisilinler, diüretikler ve kas gevşeticiler

AMİKAVER kullanırken şiddetli karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dil ve boğazda şişme gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.

AMİKAVER da dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz AMİKAVER’i nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. AMİKAVER’i size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. AMİKAVER kullanımı yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir