AMARYL M 4 mg/1000 mg Film Kaplı Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi GlimepiridMetformin‘ dir. AMARYL M 4 mg/1000 mg Film Kaplı Tablet, insüline bağımlı olmayan (diyabet Tip 2) şeker hastalarının yüksek kan şekerini düşürmek için kullanılan bir diyabet (şeker hastalığı) ilacıdır. Vücuttaki kan şekerinin dengelenmesi için, pankreasın ürettiği insülin salgılanmasını arttırıcı etkiye sahiptir. Pankreas düzenli insülin salgılamadığında şeker hücrelere gidemez ve kanda toplanır. Böylece kandaki şeker oranı yükselir. Kandaki şeker oranının yükselmesi kalp hastalığı, böbrek hastalığı, körlük, amputasyon (organ kesilmesi, organ kopması) gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Yüksek kan şekerinin düşürülmesi şeker hastalığına bağlı sağlık sorunlarını geciktirir ve önler. AMARYL M, insüline bağımlı olmayan tip 2 diyabet hastalarında pankreasın insülin salgılamasını arttırır ve vücudun insülini daha iyi kullanmasını sağlayarak, kandaki yüksek şekeri oranını normale düşürür.

 

AMARYL M 4 mg/1000 mg Film Kaplı Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. AMARYL M, insüline bağımlı olmayan (diyabet Tip 2) şeker hastalarında, kanda biriken şeker oranını düşürmek için kullanılan bir ilaçtır.
  3. Karaciğer hastalığınız veya kalp hastalığı öykünüz var ise bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza rahatsızlıklarınızı söylemelisiniz.
  4. Böbrek hastalığınız varsa veya diyabetik ketoasidoz durumuna sahipseniz bu ilacı kullanmayınız.
  5. Eğer damardan enjeksiyon ile renkli tomografi veya herhangi bir x-ray taramasından geçecekseniz ilacın  kullanımını bir süreliğine durdurmanız gerekmektedir. Doktorunuza bu ilacı kullandığınızı söylemelisiniz ve doktorunuzun bu ilacı ne kadar süredir kullandığınızı bildiğinden emin olunuz.
  6. Eğer damardan enjeksiyon ile renkli tomografi veya herhangi bir x-ray taramasından geçecekseniz ilacın  kullanımını bir süreliğine durdurmanız gerekmektedir. Doktorunuza bu ilacı kullandığınızı bildiriniz ve doktorunuzun bu ilacı ne kadar süredir kullandığınızı bildiğinden emin olunuz.
  7. İlacın, durumunuzu  iyileştirdiğinden emin olabilmek için belirli aralıklarla kan tahlilleri yapılması gerekmektedir.
  8. Düzenli bir şekilde atlamadan kullanmaya özen gösteriniz. Tamamen bitmeden tekrar  reçete ettiriniz.
  9. Aşırı susuzluk, acıkma ve sık idrara çıkma isteği kandaki şekerin çok fazla yükseldiğinin belirtileridir. Derhal doktorunuza başvurunuz.
  10.  Kan şekerinin düştüğünün işaretleri olan açlık, baş ağrısı, bilinç bulanıklığı, aşırı hassaslık, uyuşukluk hali, güçsüzlük, halsizlik, baş dönmesi, titremeler, terleme, hızlı kalp atışları, nöbet (istem dışı kasılmalar), bayılma veya koma durumları için yanınızda daima şeker ya da şeker içeren bir yiyecek bulundurmalısınız.
  11. Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmamalısınız.

 

AMARYL M 4 mg/1000 mg Film Kaplı Tablet’ in Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedaviniz süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Yanlış veya size tavsiye edilenden fazla kullanıldığı takdirde hastalığınızda  bir iyileşme sağlanmaz, aksine sağlığınıza ciddi zararlar verebilir.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte ve yan etkilerine maruz kalmamak için tok karnına almanız önerilir.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurmalısınız.
  2. Ciltte ve gözlerde sarılık, deride alerji, karaciğer yetmezliği, kan hücrelerinin sayısında düşme, normalin altında kan şekeri, grip belirtileri ve nefes darlığı gibi yan etkilerden herhangi biri görüldüğünde vakit kaybetmeden doktorunuzu bilgilendirmeniz önemlidir.

 

İlaç Etken Maddesi: Glimepirid, Metformin
İlaç Marka İsmi: AMARYL M 4 mg/1000 mg Film Kaplı Tablet

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir