ALLOGUT 300 mg tablet

İlaç Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

 

  1. İlaç Marka İsmi: ALLOGUT 300 mg tablet
  2. Endikasyon Bilgisi: Allopurinol adlı etken maddeyi içinde bulundurur. ALLOGUT tablet, gut tedavisinde;  kanda yüksek düzeyde bulunan ürik asitin düşürülmesi için, XO enzim inhibisyonu olarak.
  3. ALLOGUT DOZAJI: günlük 300 mg-900 mg ; 15 yaşından küçük çocuklar 10-20 mg/kg/gün. maksimum 400 mg.
  4. ALLOGUT Kontrendikeleri: ağır böbrek hastalığı, alerjik reaksiyonlar, 45 kilonun altında olmak.
  5. ALLOGUT, hamilelikte C kategorisindedir ve anne sütüne geçmektedir.
  6. Etkileşim: Ampisilin, ADE inhibitörleri, antiasidler, azatioprin, Diüretikler, Klorpropamid,Teofilin,  Didanozin, Kumarin antikoagülanlar, Vidarabin, Sitostatikler, ürikosürikler, Siklosporin, Fenitoin, amoksisilin,
  7. ALLOGUT yan etkisi: Yüksek TSH düzeyleri, cilt döküntüsü.
  8. ALLOGUT da dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. ALLOGUT ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  9. ALLOGUT ; sırasıyla, Kas İskelet Sistemi, Gut ilaçları, Ürik asit üretimini inhibe edenler ve allopurinol olarak sınıflandırılmış şekilde, M04AA01 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz ALLOGUT tablet’in üretimini ATABAY İlaç Fabrikası A.Ş. yapar, ruhsatı da aynı şirkete aittir. ALLOGUT 300 mg için kısa bilgi ve prospektüs pdf belgeleri (ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gerekenler; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, sakıncaları; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler) daha sonra girilecektir.

300 mg ALLOGUT kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

300 mg ALLOGUT kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir