ALLEGRA 180 mg Film Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  Feksofenadin hidroklorür‘ dür.  ALLEGRA 180 mg Film Tablet, vücuttaki  doğal bir kimyasal olan histaminin yol açtığı ödem, kızarıklık, sıcaklık, kaşıntı, gözlerde sulanma, burun akıntısı gibi alerjik belirtilerin oluşumunu engeller. Hapşırma, burun akıntısı, burun, damak ve boğazda kaşıntı, gözlerde sulanma ve kızarıklık gibi saman nezlesi (mevsimsel alerjik rinit) ile ilişkili belirtiler;  kaşıntı, deride kızarıklık gibi nedeni belli olmayan kurdeşen ile ilgili belirtilerin tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Kullanımı 12 yaş ve üzeri çocuklar ve yetişkinler içindir.

 

ALLEGRA 180 mg Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. ALLEGRA,  hapşırma, burun akıntısı, burun, damak ve boğazda kaşıntı, gözlerde sulanma ve kızarıklık gibi saman nezlesi (mevsimsel alerjik rinit) belirtilerinin ve kaşıntı, deride kızarıklık gibi nedeni belli olmayan kurdeşen belirtilerinin giderilmesinde kullanılmaktadır.
  3. Eğer herhangi bir ilaca alerjiniz veya böbrek rahatsızlığınız varsa bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza söylemelisiniz.
  4. Tedaviniz boyunca greyfurt suyu, portakal suyu, limon ve  alüminyum veya magnezyum içeren antiasitleri tüketmekten kaçınınız. Bu ürünler ilacın emilimini zorlaştırabilir.
  5. İlaç kullanımına rağmen belirtilerinizde bir iyileşme görülmez, hatta daha da şiddetlenirse doktorunuza başvurunuz.
  6. Bu ilacı diğer alerji ilaçlarıyla veya soğuk algınlığı ilaçlarıyla birlikte kullanmayınız. İlacınızı bu ilaçlarla birlikte kullanmak aşırı dozda antihistaminik  kullanımına yol açabilir.
  7. •12 yaşından küçük çocuklarda kullanmayınız.
  8. Hamilelik döneminde ve emzirme dönemlerinde bu ilacı doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

 

ALLEGRA 180 mg Film Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacınızın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2.  Mide bulantısı, uyuşukluk hali, baş ağrısı ve sırt ağrısı gibi hafif yan etkiler görülebilir.

 

İlaç Etken Maddesi:   Feksofenadin hidroklorür
İlaç Marka İsmi: ALLEGRA 180 mg Film Tablet

ALLEGRA 180 mg Film Tablet kullanma talimatı


[pdf-embedder url=”https://www.ilacweb.com/wp-conten

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir