ADVAGRAF 3 mg Uzatılmış Salımlı Kapsül

Endikasyon Bilgisi :

ADVAGRAF 3 mg Uzatılmış Salımlı Kapsül‘ün etkin maddesi olan Takrolimus, organ ve doku nakillerinden sonra vücuttaki bağışıklığı baskılamak suretiyle vücuda nakil olmuş organ veya dokuyu ret etmesini engelleyen bir maddedir. ADVAGRAF, kalp, karaciğer, pankreas, böbrek, el, kol, yüz gibi nakil operasyonlarından sonra vücuda nakil olmuş organ veya dokunun vücut tarafından kabulünün sağlanmasında etki gösterir.

ADVAGRAF 3 mg Uzatılmış Salımlı Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

•İlacın etkin maddesine karşı bir hassasiyetiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
•ADVAGRAF Kapsül, nakil operasyonlarından sonra vücuda nakil olmuş organ veya dokunun vücut tarafından kabulünün sağlanmasında etki gösterir.
•Tedaviden iyi sonuç alabilmeniz için ilacınızı hekiminizin tavsiye ettiği gibi düzenli bir biçimde atlamadan uygulamalısınız. Tedaviyi hekiminize danışmadan bırakmayınız.
Bazı durumlarda ADVAGRAF‘ı kullanırken tedbirli davranmanız gerekebilir.
• İlacınızı kullanırken ilaç dozunuzu ayarlamak için hekiminiz  kan, idrar gibi tahliller yaptırmanızı gerekli görecektir. Bu sebepten dolayı hekiminizle görüşmelerinizi geciktirmeyiniz.
•Siroz dahil  herhangi bir karaciğer hastalığınız varsa veya psikiyatri tedavisi görüyorsanız, HIV virüsü taşıyorsanız, nöbet hastalığınız, hipertansiyon, diyabet, kalp hastalığı,  QT uzaması olarak adlandırılan  elektriksel aktivite değişimi rahatsızlıklarından bir yada bir kaçına sahipseniz, bu hususları  hekiminize anlatınız.
•Bu ilacın kullanımına bağlı üşüme, sıcak basması, karında ağrı veya mide bulantısıyla birlikte sulu dışkı geliştiyse; ilacınızın dozunun değiştirilmesi için acilen hekiminize başvurunuz.
ADVAGRAF‘ı kullanımınız süresince mümkün olduğunca güneşe çıkmayınız.  Güneş lambaları ve solaryumdan uzak durunuz. Bu ilaç cildinizi güneş ışıklarına karşı daha hassas hale getirebileceğinden, dışarı çıkmanız halinde güneş ışıklarını geçirmeyen giysiler giyiniz.
•Hamilelik dönemi ve emzirme dönemlerinde ADVAGRAF kullanılmamalıdır. Hamile iseniz ya da hamilelik şüpheniz varsa bu ilacı kullanmadan hekiminize durumu anlatınız. Emzirme döneminde anne sütü aracılığıyla emzirilen bebek zarar görebilir.

ADVAGRAF 3 mg Uzatılmış Salımlı Kapsül’ ün Kullanım Şekli :

•Hekiminiz ADVAGRAF ilacını nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedaviniz süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Yanlış veya size tavsiye edilenden fazla kullanıldığı takdirde hastalığınızda  bir iyileşme sağlanmaz, aksine sağlığınıza ciddi zararlar verebilir.
Günlük önerilen doz,  vücut ağırlığı (kg ) başına günlük 0.075 – 0.30 mg dozlarında uygulanması önerilmektedir.
ADVAGRAF‘ın her bir dozunu aç karnına bir bardak dolusu su ile birlikte içiniz.

 

İlacın Olası Yan Etkileri

ADVAGRAF ilacını kullanırken şiddetli karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen hekiminize başvurunuz.
•Kan şekeri düzeylerinde yükselme, kanda potasyum yüksekliği, hızlı kalp atımı, böbrek fonksiyon bozukluğu, vücutta ödem, idrar tutukluğu, soluk alıp vermede zorluk, depresif ruh hali, el titremesi, ellerde ve ayaklarda karıncalanma ve uyuşukluk, puslu görme, midede rahatsızlık hissi, uykusuzluk, vücut ağrısı, üşüme, sıcak basması, mide bulantısı ve sulu dışkı ADVAGRAF‘ın sık rastlanan yan etkileridir.

 

İlaç Etken Maddesi: Takrolimus
İlaç Marka İsmi:  ADVAGRAF 3 mg Uzatılmış Salımlı Kapsül

ADVAGRAF 3 mg Uzatılmış Salımlı Kapsül kullanma talimatı


 

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir