ABITIGA 250 mg Film Kaplı Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Abirateron‘ dur. ABITIGA Film Kaplı Tablet, vücudun testosteron (erkeklik hormonu) üretmesini engellemek suretiyle prostat kanserinin büyümesini yavaşlatan bir ilaçtır. ABITIGA, metastatik (kötü huylu kanser hücrelerinin başladığı yerden vücudun diğer bölgelerine yayılması) prostat kanserli yetişkin erkek hastaların tedavisinde Prednizolon veya prednizon adlı ilaçla birlikte kombine olarak kullanılmaktadır.  Prednizolon veya prednizon adlı ilaçlar tansiyonun yükselmesi, vücutta su miktarının artması ve kanda potasyum seviyelerinde düşme riskini azaltmaktadır.

 

ABITIGA 250 mg Film Kaplı Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. ABITIGA, yetişkin erkeklerde kötü huylu prostat kanseri tedavisinde kullanılır.
  3. Eğer, ciddi karaciğer fonksiyon bozukluğunuz varsa ABITIGA ile tedaviye başlamadan önce doktorunuza durumunuz anlatınız.
  4. Eğer karaciğer hastalığınız veya kalp-damar hastalığınız varsa ya da kalp yetmezliği, kalp ritim bozukluğu, nefes darlığı, yüksek tansiyon, kanda düşük potasyum seviyesi, ani kilo alma, ayak-bacaklar ve bileklerde şişkinlik (ödem), yüksek kan şekeri, kırmızı kan hücre sayısında azalma, cinsel istekte azalma, kas güçsüzlüğü veya kas ağrısı durumlarından herhangi biri varsa ya da ilacın kullanımıyla gelişirse doktorunuza söyleyiniz. İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyulabilir.
  5. Kadınlarda kullanılmaz. Hamile iseniz ya da hamile kalmayı planlıyorsanız bu ilacı başka bir kişiye verirken ilaçla elinizin temas etmemesi için eldiven kullanınız.
  6. Hamile ya da hamile kalma ihtimali olan bir kadınla cinsel ilişkiye girmeniz durumunda doğmamış bebeğe zararını engellemek için prezervatif kullanınız.

 

ABITIGA 250 mg Film Kaplı Tablet’ in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir. ABITIGA’yı size verilen dozlardan daha fazla kullanmanız rahatsızlığınızda daha çabuk bir iyileşme sağlamaz. ABITIGA alımı yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Yemeklerden ayrı alınmalıdır.
  3. ABITIGA‘ yı yutmadan önce en az 2 saat  ve ABITIGA‘ yı yuttuktan sonra en az 1 saat süresince hiç bir şey yemeyiniz.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Ayak-bacaklar ve bileklerde şişkinlik (ödem); kanda potasyum seviyelerinde azalma, tansiyonda yükselme, idrar yolu enfeksiyonu ve ishal çok yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Abirateron
İlaç Marka İsmi: ABITIGA 250 mg Film Kaplı Tablet
ABITIGA, sırasıyla;  Antineoplastik ve İmmünomodülatör Ajanlar, Hormonal Tedavi, Hormon Antagonistleri, Diğer hormon antagonistleri ve ilişkili ajanlar ve Abirateron şeklinde sınıflandırılmış olup, L02BX03 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz ABITIGA, TEVA İLAÇLARI SANAYİ ürünüdür.

ABITIGA 250 mg Film Kaplı Tablet’in kısa ürün bilgilendirmesi


ABITIGA 250 mg Film Kaplı Tablet kısa ürün bilgisi

ABITIGA 250 mg Film Kaplı Tablet’e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

ABITIGA 250 mg Film Kaplı Tablet'e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

ABITIGA da dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir