ULTRAFEN Süspansiyon

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etkin maddesi   İbuprofen‘ dir. Bu etken madde vücutta ağrıya ve iltihaba sebep olan hormonları azaltarak çalışır. ULTRAFEN Süspansiyon (şurup), iltihap giderici ve ağrı kesici bir ilaçtır. Ağrı kesici ve iltihap giderici etki mekanizmasının ardından ateşi düşürür. ULTRAFEN şurup, 6 aylıktan büyük bebekler ve çocukların diş çıkarma evrelerinde sık rastlanan ateşli durumlarda ve grip, soğuk algınlığı, kulak-burun-boğaz enfeksiyonlarında görülen ateşle ağrının geçirilmesinde kullanılmaktadır. Ayrıca, iltihabı çözücü etkisi sayesinde aynı amaçlar için çocuklarda rastlanan eklemlerde iltihap, ağrı ve şekil bozukluğu ile beliren Juvenil romatoid artrit, baş, diş ağrısı, diş tedavisi ve diş eti apsesi ağrıları, ameliyatların ardından karşılaşılan ateş-ağrı, yumuşak doku zedelenmeleri, eklem ve kaslarda burkulma/zorlanma/incinmeyle alakalı şişlik, ağrı ve iltihabi durumlarda kullanılır. Kullanımı 6 aylıktan büyük bebekler, çocuklar ve sıvı ilaçları tercih eden yetişkinlerin tedavisinde uygundur.

ULTRAFEN Süspansiyon Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. ULTRAFEN şurup , iltihap giderici, ateş düşürücü ve ağrı kesicidir.
  3. Bu ilacı kullanımınız süresince hekiminize danışmadan ağrıya karşı başka bir ilaç kullanmayınız. Halihazırda kullandığınız diğer ilaçların etiket veya prospektüsünü okuyarak kullanılım amaçlarının aynı olup olmadığına bakınız.
  4. Şayet, çocuğunuzun mide, bağırsak, astım, kalp ve damarları ile alakalı sorunları varsa  bu ilacı kullanmadan önce muhakkak doktorunuza çocuğunuzun  rahatsızlıklarını anlatınız.
  5. Ciddi kalp, böbrek veya karaciğer sorunlarınız varsa ya da daha önceden geçirmiş olduğunuz beyin damarlarıyla alakalı bir hastalık (felç) kanama bozukluğu veya kan pıhtılaşma bozukluğunuz varsa,  bronşiyel astımınız varsa, daha önceden aspirin ve aspirin emsali herhangi bir ilaç kullandığınızda astım atağı ve alerji şikayetleri görüldüyse ya da süregelen iltihaplı bağırsak hastalığınız, mide ve bağırsak delinme öyküsü, geçmişte yaşanmış veya şu an var olan  mide – bağırsak ülseri veya sindirim sistemi sorunlarınız (midenizde şişkinlik, mide ekşimesi gibi) varsa; bu ilacı kullanmayınız.
  6. Önceden yaşanmış mide kanaması öyküsü, Crohn hastalığı öyküsü ya da ülseratif kolit öyküsünüz varsa veya sindirim organlarınızda süregelen bir hastalığınız varsa ya da önceden yaşanmış  kalp krizi, felç veya kan pıhtılaşması öykünüz varsa ya da vücudunuzda şişlik varsa, piskiyatri ilaçları kullanıyorsanız , karaciğer veya böbrekleriniz yeterli çalışmıyorsa, üreme probleminiz varsa veya kısırlık testi yaptıracaksanız; hipertansiyon, diyabet, kalp atımlarında hızlılık,  fazla çalışan tiroid, böbrek üstü bezi tümörü,  iltihabi bağ dokusu hastalığı, sistemik lupus eritematosus (SLE); durumlarından herhangi birine sahip iseniz doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.
  7. Kalp ya da kan dolaşımı rahatsızlıklarını tetikleyebilir. Hekiminizin belirlediği kullanım zamanını ve dozu aşmayınız. İlacın neden olabileceği sorunlar arasında kalp krizi vardır.
  8. Bu ilaç, by-pass ameliyatı öncesi ve sonrası ağrılarda kesinlikle kullanılmamalıdır.
  9. Kanda pıhtılaşmayı tetikleyebileceği ihtimali sebebiyle kalp ve kan damarlarında dolaşım sorunları olan veya bu hastalıklara yatkın olanlarda kullanımı kalp krizi ve felç de dahil olmak üzere yaşamı tehdit eden kalp  ve dolaşım sorunlarını arttırmaktadır. İlacın gereksiz yere ve tavsiye edilenden fazla kullanımı neticesinde bu olumsuz etkiler daha da artar.
  10. İlacın kullanımıyla alakalı ciltte kızarıklık, döküntü başlarsa ya da bulaşıcı bir hastalık olan su çiçeği emareleri varsa; ilacın alımını kesiniz.
  11. Bu ilacı, aspirin veya eşdeğeri ilaçlarla bir arada almamaya özen gösteriniz. Eğer ikisini birden kullanmanız gerekiyorsa, ULTRAFEN Şurubu aspirin veya eşdeğeri ilaçları aldıktan yarım saat sonra alınız. ULTRAFEN Şurup söz konusu ilaçların kanda pıhtılaşmayı önleyici etkisini azaltabilir. İlacı kullanmadan önce bu konuyu doktorunuza danışmayı unutmayınız
  12. İlacın kullanımına bağlı göğüs ağrısı, yüksek tansiyon, halsizlik, nefes almada güçlük, konuşmada bozukluk, görme bozukluğu ve denge kaybı gibi kalp ve dolaşım sorunlarının herhangi biri ile karşılaştığınızda tıbbi yardım için acilen doktorunuza başvurunuz.
  13. Bu ilacı kullanımınız süresinde ciltte mor lekeler, kolay kanama, halsizlik, vücutta ağrı, kas zayıflığı, ateş, nefes alıp vermede güçlük, şiddetli baş ağrısı, boyun tutulması, sarılık, iştah kaybı veya ani kilo alma, vücutta şişlik,  titreme, üşüme,  kırmızı deri döküntüsü, kaşıntı, ışığa karşı aşırı duyarlılık, irade dışı kasılma, sinirlilik hali, huzursuzluk hissi, çarpıntılı veya düzensiz kalp atışları, koyu  renkli idrar, normalden az idrar yapma ya da hiç yapamama durumlarından herhangi biri  görüldüğünde hemen ilacın alımını durdurup derhal doktorunuza başvurunuz.
  14. Bu ilacı kullanırken dışarıdan alınan darbeye bağlı olmadan derinizde benek şeklinde morarıklıklar görüldüğünde, ilacın kullanımını kesip acilen doktorunuzla görüşünüz.
  15. Hekiminizin önerdiği dozu dikkate alınız. İlacın normal doz haricinde ekstra kullanımı sindirim organlarında kanama veya delinme gibi tehlikeler oluşturabilir. Siyah, kanlı ya da katranımsı dışkı ve kanlı öksürük ya da kahve telvesi görünümünde kusma gibi kanamayı işaret eden olgulardan herhangi biri görüldüğünde acilen doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna müracaat ediniz.
  16. Yaşlı kişilerin mide ve bağırsaklarında istenmeyen durumlara maruz kalma ihtimali daha fazla  olabileceğinden yaşlılarda ilacın olumsuz etkileri takip edilmeli ve doz ayarlaması yapılmalıdır.
  17. Bu ilacı kullandığınızda alkol almaktan kaçınınız. İlacın alkolle birlikte kullanımı midede kanama tehlikesi yaratabilir.
  18. ULTRAFEN Şurup, araç ya da makine kullanımına engel teşkil etmez. Yine de üzerinizdeki etkisini görmeden araç ya da makine kullanmanız tavsiye edilmez.
  19. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır. Anne karnındaki bebeğe ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

ULTRAFEN Süspansiyon’un Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Size tavsiye edilenden eksik veya fazla kullanıldığı takdirde hastalığınızda  bir iyileşme sağlanmaz, aksine sağlığınıza ciddi zararlar verir.
  2. Şurubu her kullanımdan önce hafifçe çalkalayıp, doğru dozda aldığınızdan emin olabilmek için işaretli kaşıkla ölçünüz, yemek kaşığı kullanmayınız.
  3. İlacı bebeğinizin midesinde yaratabileceği tahrişi azaltabilmek amaçlı, yemekten sonra veya mamayla vermeye  özen gösteriniz.
  4. Hekiminiz günde ne kadar ve hangi aralıklarla kullanacağınızı ağrının şiddetine göre belirleyecektir.
  5. Bilhassa çocuklara hekim tavsiyesi olmadan verilmemelidir.

 İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Baş dönmesi,  mide ekşimesi, ishal, gaz, asabilik, ciltte kaşıntı veya döküntü nadiren rastlanan yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi:   İbuprofen
İlaç Marka İsmi: ULTRAFEN Süspansiyon

ULTRAFEN Süspansiyon kullanma talimatı (prospektüsü)


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir